Капіталізація Apple впала нижче за $2 трлн вперше за майже два роки
Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Apple впала нижче за $2 трлн вперше за майже два роки

Ринкова вартість акцій Apple Inc різко скоротилася у вівторок, 3 грудня, після різкого падіння минулого року, залишивши її нижче за $2 трлн вперше з березня 2021 року, пише Reuters. Рік тому виробник iPhone став першою компанією, що досягла межі ринкової капіталізації в $3 трлн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Акції Apple впали на 3,7% до $125,07 після того, як аналітик Exane BNP Paribas Джером Рамель знизив рейтинг компанії до «нейтрального» з «чудового», знизивши свою цільову ціну до $140 зі $180, згідно з Refinitiv Eikon.
  • Також посилюючи побоювання інвесторів з приводу того, що уповільнення світової економіки та висока інфляція можуть знизити попит на пристрої Apple, Nikkei повідомив з посиланням на джерела, що Apple наказала постачальникам виробляти менше деталей для своїх навушників, годинників та ноутбуків.
  • Падіння ціни акцій Apple призвело до того, що її ринкова капіталізація склала $1,99 трлн.
  • При поточній ціні акцій Apple вартість компанії трохи випереджає Microsoft Corp, що оцінюється приблизно в $1,8 трлн.
  • За даними Refinitiv, оскільки інвестори стурбовані споживчим попитом, аналітики в середньому очікують, що компанія повідомить про падіння виручки за останній квартал на 1%. Це стане першим квартальним зниженням виручки Apple із січня-березня 2019 року.

Контекст

Сукупна ринкова вартість акцій Apple, Microsoft, Amazon.com Inc, Alphabet Inc та Meta Platforms в даний час складає близько 18% від S&P 500 порівняно з до 24% 2020 р.

Навіть після падіння на 27% минулого року Apple забезпечила блискучий прибуток довгостроковим акціонерам. Інвестори, які купили та тримали акції Apple, коли співзасновник Стів Джобс випустив iPhone у 2007 році, отримали прибуток понад 4000%, не включаючи дивіденди, порівняно із зростанням S&P 500 на 180% за той самий період.

Наприкінці жовтня вартість найбільших технологічних компаній США була знецінена майже на $1 трлн перед частковим відновленням. Реакція на новини про доходи призвела до того, що сукупна вартість пʼяти найбільших технологічних компаній, до яких також входять Alphabet, Apple, Meta і Microsoft, виявилася приблизно на $950 млрд нижчою, ніж на початку сезону звітності.

Як тільки Apple повідомила про виторг і прибуток, вищі за очікування аналітиків, ця новина сприяла частковому відновленню наприкінці дня, скоротивши загальну втрату ринкової вартості до $770 млрд, після чого пʼятірка компаній залишилася із загальною вартістю $6,43 трлн.

На початку листопада 2022 року сплеск ринкової вартості найдорожчої компанії у світі Apple встановив рекорд фондового ринку. Її капіталізація збільшилася на $190,9 млрд, що є найбільшим показником серед компаній, зареєстрованих у США. Це повʼязано з тим, що оптимістичніші, ніж очікувалося, дані щодо інфляції підтримали фондові ринки в усіх напрямках.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні