Капіталізація виробника люксових товарів LVMH вперше досягла €400 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Капіталізація виробника люксових товарів LVMH вперше досягла €400 млрд

Getty Images

Акції Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) рекордно виросли у вівторок,17 січня, що вперше забезпечило групі з продажу luxury-товарів ринкову вартість в €400 млрд і закріпило її лідерство як найдорожчої компанії в Європі, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції зросли на 0,4% до рекордного рівня €795,7, що дало групі ринкову вартість трохи вище €400 млрд, згідно з розрахунками агентства на основі даних Refintiv. 
Капіталізація виробника люксових товарів LVMH вперше досягла €400 млрд /Фото 1
  • Як і інші компанії, що виробляють luxury-товари та надто залежать від Китаю, цього року LVMH виграла від відкриття другої за величиною економіки світу. Тим не менш, деякі аналітики кажуть, що подальше зростання вартості акцій може стати складнішим.

Контекст

LVMH контролює французький мільярдер Бернар Арно. Нещодавно голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. 

LVMH є найбільшим у світі виробником предметів розкоші, яка має 75 модних брендів. Зокрема, компанії належать: Louis Vuitton, Moet&Chandon, Dom Perignon, Veuve Cliquot і Krug, TAG Heuer, Hublot, Zenith, Tiffany&Co., Bulgari, Chaumet, Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo та інші. Кількість магазинів компанії перевищує 5000, а співробітників – близько 150 000 осіб.

Експерти вважають, що покупці продовжать витрачати гроші на люксові товари, незважаючи на можливу глобальну рецесію, що, згідно з новим дослідженням, збільшить сектор вартістю €353 млрд цього року як мінімум на 3–8%. 

У Бернара пʼятеро дітей, і всі вони обіймають керівні позиції в імперії LVMH. Нещодавно Антуан Арно, старший син голови правління LVMH Бернара Арно, був призначений виконавчим директором сімейної холдингової компанії Christian Dior, а його дочка – Дельфіна Арно – очолила Christian Dior.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні