Категорія
Новини
Дата

Cлідом за Alphabet. Акції Microsoft підскочили після фінзвіту та оптимізму щодо ШІ

Компанії Microsoft і Alphabet показали інвесторам, що великі інвестиції в штучний інтелект можуть окупитися зростанням доходів, розвіявши побоювання, висловлені напередодні компанією Meta, яка заявила, що її вкладення в штучний інтелект ще не окупилися, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанії перевершили оцінки Волл-стріт своїми останніми квартальними результатами, чому сприяло зростання доходів від хмарних технологій, частково спричинене бурхливим зростанням використання послуг штучного інтелекту.
  • Це привело до зростання акцій компаній наприкінці торгів: акції Alphabet злетіли на 17%, а акції Microsoft – на 6,3%. Це контрастує зі зниженням більш ніж на 10% акцій Meta у четвер, після того, як компанія, що займається соціальними мережами, дала зрозуміти, що її ставка на штучний інтелект може окупатися роками.
  • Обидві компанії повідомляють про підвищення корпоративного інтересу до інструментів штучного інтелекту. Керівники кажуть, що витрачатимуть більше на штучний інтелект.

Контекст

Alphabet оголосила в четвер про свої перші дивіденди та зворотний викуп акцій на суму $70 млрд, перевершивши очікування кварталу з продажу, прибутку й реклами.

Для Microsoft генеративний ШІ дає змогу отримувати більше від основних корпоративних клієнтів. Генеральний директор Сатья Наделла впроваджує на всю лінійку продуктів Microsoft технологію ШІ від партнера OpenAI. Ставка починає окупатися: деякі клієнти додають інструменти ШІ, які узагальнюють документи та генерують контент. Вони також підписуються на хмарні передплати Azure із продуктами OpenAI.

Microsoft заявила, що продажі її платформи хмарних обчислень Azure зросли за квартал на 31%, перевершивши очікування аналітиків. Близько 7% цього зростання припадає на ШІ порівняно з 6% у попередньому кварталі, і Microsoft поки що задоволена тим, як клієнти її прийняли.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні