Категорія
Новини
Дата

Держава отримала 2,2 млрд грн від арештованих активів РФ та Білорусі – БЕБ

У дохід України надійшло понад 2,2 млрд грн від арештованих активів РФ та Білорусі, повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки. Йдеться про рухомий склад і товарно-матеріальні цінності.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Укрзалізниця» отримала 1,3 млрд грн доходу від комерційного використання арештованих залізничних вагонів та контейнерів, які належали російським і білоруським компаніям.
  • АРМА нещодавно реалізувала чергову партію арештованого аміаку: продано три партії на понад 910 млн грн.
  • Як зазначили в БЕБ, вагони в кількості 17 800 та понад 42 000 т аміаку були вилучені й арештовані у підприємств, що прямо або опосередковано пов’язані з компаніями чи громадянами РФ та Білорусі.

Контекст

БЕБ з початку війни ініціювало арешт російських та білоруських активів на 44 млрд грн. Наразі детективи бюро здійснюють досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях.

З 24 лютого АРМА отримало за рішенням суду десятки різноманітних компаній, що належать росіянам, урядовим структурам РФ та Білорусі або українським колаборантам. Серед них – Миколаївський глиноземний завод російського бізнесмена Олега Дерипаски, яхта, літак і мережа АЗС Glusco Віктора Медведчука, ТРЦ Ocean Plaza. Forbes оцінив загальну вартість активів АРМА у $1,5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні