Держкіно отримало 12,4 млн грн за реалізацію прав на мультфільм «Мавка. Лісова пісня».
Категорія
Новини
Дата

У 2023-му Держкіно заробило 31,4 млн грн за комерційне використання фільмів. 40% доходів принесла «Мавка» 

Держкіно отримало 12,4 млн грн за реалізацію прав на мультфільм «Мавка. Лісова пісня». Зображення: Film.ua Group

До спеціального фонду Держкіно надійшло 31,4 млн грн від реалізації прав на фільми, йдеться у звіті агентства за 1 січня – 16 жовтня 2023 року. Найбільшу суму держава отримала від студії «Анімаград» (Film.ua Group), що створила мультфільм «Мавка. Лісова пісня». 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У Держкіно пояснювали, що доходом є всі грошові кошти в національній та іноземній валюті, отримані від використання чи передачі третім особам прав на фільм, за вирахуванням комісійної винагороди продюсеру-виконавцю і обов’язкових платежів. Також вираховуються витрати на оплату банківських послуг, перерахування коштів, проведення аудиторських перевірок, тиражування копій та просування фільму.
  • ТОВ «Анімаград» здійснив Держкіно два платежі на 1,4 млн грн та 11 млн грн 13 червня та 18 липня відповідно. На запитання, чи це остаточна сума чи будуть ще платежі, у пресслужбі Film.ua відповіли, що діють згідно з укладеними з Держкіно договорами. «У разі появи доходів, регламентованих такими договорами, ми проведемо розподіл відповідно до прописаних умов», – додали у пресслужбі.
  • Мультфільм «Мавка» став лідером прокату серед вітчизняних релізів цього року, зібравши касу 155,7 млн грн. Друге та третє місця серед підтриманих Держкіно релізів посідають стрічки «Довбуш» Олеся Саніна і «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча з бокс-офісами 62 млн грн та 34,3 млн грн відповідно. Від реалізації прав на ці фільми Держкіно отримало 1,8 млн грн та 6,3 млн грн.  

Контекст

Продюсери фільмів, частково профінансованих Держкіно, зобов’язані повертати певний відсоток від виданих державних коштів. Його розмір зафіксований у ліцензійному договорі, підписаному між продюсерами та Держкіно.

На 20-му тижні прокату «Мавка. Лісова пісня» обійшла «Аватар: Шлях води» за кількістю проданих квитків в Україні, ставши найкасовішим фільмом всеукраїнського прокату в 2023 році. Тоді кількість куплених квитків сягала 1 217 644 штук. По завершенню прокату ця цифра сягнула 1 242 435 штук.

Історичний екшн «Довбуш» після чотирьох вікендів у прокаті став «найкасовішим українським ігровим фільмом року». Тоді на нього продали майже 355 000 квитків, зібравши 50,2 млн грн бокс-офісу. 

«Люксембург, Люксембург» перебуває у десятці найкасовіших українських фільмів. Картина показала другий найкращий старт серед українських фільмів після початку повномасштабного вторгнення. У перший вікенд стрічка Антоніо Лукіча зібрала 5,6 млн грн та майже 36 500 глядачів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні