Для зйомок пригодницько-історичного фільму «Довбуш» побудували або відновили понад 20 локацій. Кадр із фільму надали Film.ua Group
Категорія
Новини
Дата

Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн

Для зйомок пригодницько-історичного фільму «Довбуш» побудували або відновили понад 20 локацій. Кадр із фільму надали Film.ua Group

За період з 24 серпня по 24 вересня у всеукраїнському прокаті пригодницько-історичний екшн «Довбуш» Олеся Саніна зібрав 50,2 млн грн, повідомили Forbes у Film.ua Group.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти: 

  • За місяць на «Довбуш» продали майже 355 000 квитків, зібравши 50,2 млн грн бокс-офісу. Після четвертого вікенду стрічка стала «найкасовішим українським ігровим фільмом року».    
  • Робота над промоцією «Довбуша» – приклад «керованого сарафану», пояснює керівниця кінотеатрального напрямку Film.ua Distribution Надія Коротушка. «Важливим промо-інструментом став промо-тур 13 містами України, – каже Коротушка. – А робота з регіональними ЗМІ «на місцях» змінила структуру та географію касових зборів». Серед міст, де відбулись допрем’єрні покази екшну: Чернівці, Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одеса.
  • Спонсор фільму, бренд «Львівське», представив лімітований дизайн банки та пляшки із стилізованим зображенням Олекси Довбуша на тлі Карпатських гір. У продаж випустили понад мільйон таких пляшок і близько п’яти мільйонів банок, каже СЕО Brandly (Film.ua) Світлана Данильченко. ТМ «Львівське» також розробила рекламний ролик та відео для просування у диджиталі.
  • До співпраці Film.ua Group залучили п’ятьох офіційних ліцензіатів. Випущено понад 40 одиниць продукції з колекції «Довбуш», каже СЕО Nerd Agency (Film.ua) Тетяна Рубан. Приміром, Всі.Свої x byMe створили капсульну колекцію одягу і аксесуарів, MarkoSoli – ювелірні вироби зі срібла, Svarga – вишиті сорочки та еко-сумки. «Діана Плюс» випустили календарі, а КСД – книгу з художньою адаптацією сценарію фільму.
Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн /Фото 1

Колаборація Всі.Свої x byMe

Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн /Фото 2

Колаборація зі Svarga

Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн /Фото 3

Колаборація Всі.Свої x byMe

Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн /Фото 4

Речі з колаборації MarkoSoli

Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн /Фото 5

Речі з колаборації MarkoSoli

Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн /Фото 6

Колаборація зі Svarga

Найкасовіший український ігровий фільм 2023-го. За місяць у прокаті фільм «Довбуш» зібрав 50,2 млн грн /Фото 7

Речі з колаборації MarkoSoli

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

24 серпня 2023-го в кінопрокат вийшов один із наймасштабніших і найдорожчих українських фільмів – екшн «Довбуш» Олеся Саніна з бюджетом у 120 млн грн. Над його зйомками працювала команда з 3000 людей, під стрічку пошили понад 1000 костюмів і збудували з нуля фортецю під Києвом. 

Для зйомок пригодницько-історичного фільму «Довбуш» побудували або відновили понад 20 локацій. У наймасштабніших сценах брали участь 500 людей, а одночасно в кадрі перебували по 50 каскадерів, описує команда стрічки. Творці фільму їздили в експедиції, вивчали ремесла і техніки бою XVIІІ століття й постійно шукали гроші на реалізацію масштабних планів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні