Категорія
Новини
Дата

Держсекретар США прибув до Києва. Головне питання – стримування Росії

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до України, повідомила журналістка CNN Дженніфер Хенслер. У Києві Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Блінкен розпочав візит до Києва, де він зустрінеться з президентом України та главою МЗС, «щоб підтвердити відданість США суверенітету та територіальній цілісності України», йдеться у заяві прессекретаря Держдепу Неда Прайса.
  • Кулеба та Блінкен проведуть переговори щодо «подальшого втілення комплексного пакета стримування Росії, практичної підтримки України з боку США, активних дипломатичних зусиль щодо врегулювання російсько-українського збройного конфлікту», повідомила пресслужба МЗС України.
  • Держсекретар США також зустрінеться з працівниками американського посольства в Києві, яким розкаже про плани на випадок непередбачуваних ситуацій, якщо РФ зважиться на нове вторгнення.
  • 20 січня Блінкен вирушить до Берліна, де у нього намічено зустріч із главою МЗС ФРН Анналеною Бербок, а 21 січня проведе зустріч із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Женеві (Швейцарія).

Контекст

У листопаді РФ почала нарощувати військову присутність на кордоні з Україною. Щоб завадити вторгненню Росії, США тиждень вели переговори з російськими дипломатами. Зокрема, переговори у Женеві 10 січня, що тривали вісім годин, Росія назвала безрезультатними.

Росія розмістила біля кордонів України додаткові ударні сили для атаки з повітря, написало 11 січня видання New York Times. Бойові та транспортні вертольоти, поряд із штурмовиками, стануть перевагою Росії, якщо Путін вирішить вторгнутися до України, заявляють співрозмовники видання. Увечері 11 січня Міноборони РФ повідомило про початок військових навчань поблизу кордону України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні