Категорія
Новини
Дата

Росія оголосила про нові навчання біля кордону України. У маневрах задіяні сотні одиниць техніки та тисячі військових

Міноборони Росії повідомило про нові навчання зі стрільбами біля кордону України. Вони пройдуть у Воронезькій, Білгородській, Брянській та Смоленській областях РФ, повідомив Інтерфакс із посиланням на інформацію пресслужби Західного військового округу

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У навчаннях зі стрільбами беруть участь близько 3000 військовослужбовців та задіяно 300 одиниць військової техніки, включно з танками Т-72Б3, бойовими машинами піхоти БМП-2.
  • Головний акцент тактичних навчань – виконання «вправ контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бронетехніки, організації маршів за активного впливу диверсійно-розвідувальних груп «противника» та обладнання опорних пунктів», повідомили у пресслужбі.
  • Маневри планується завершити проведенням навчального бою з етапом бойової стрільби, в ході якого екіпажі бронемашин БМП-2 та танків Т-72Б3 «покажуть навички спільних дій та вразять мішені, що імітують техніку та живу силу умовного супротивника на відстані до 1,2 км».

Контекст

У листопаді РФ почала нарощувати військову присутність на кордоні з Україною. Президент Росії Володимир Путін під час переговорів з президентом США Джо Байденом озвучив низку вимог: припинити розширення НАТО на схід, відмовитися від створення військових баз на території держав колишнього СРСР, а також не розміщувати збройні сили та озброєння в європейських державах на додачу до сил, які вже були розміщені станом на травень 1997 року.

Американо-російські переговори в Женеві 10 січня, що тривали вісім годин, закінчилися безрезультатно. Проте із заяв їхніх учасників американські коментатори роблять висновок про те, що США відкинули головне зі списку вимог Росії – гарантії невступу України до НАТО. 12 січня має відбутися засідання Ради РФ – НАТО у Брюсселі. На 13 січня намічені переговори представників Росії та ОБСЄ у Відні.

Росія розмістила біля кордонів України додаткові ударні сили для атаки з повітря, написало 11 січня видання New York Times з посиланням на інформацію від посадових осіб США. Бойові та транспортні вертольоти, разом із штурмовиками, стануть істотною перевагою Росії, якщо Путін вирішить вторгнутися до України, заявляють співрозмовники видання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні