Категорія
Новини
Дата

Чинний пакет військової допомоги для України вичерпується, адміністрація Байдена готує новий – Politico

1 хв читання

Чинний пакет військової допомоги США для України на $48 млрд вичерпає свої ресурси до середини літа. Адміністрація президента Джо Байдена вже почала готувати пропозицію щодо нового фінансування, пише Politico із посиланням на офіційного представника Білого дому.

Ключові факти

  • У пакеті допомоги на $48 млрд, який Конгрес схвалив у грудні, залишилося близько $6 млрд, зазначає видання. За словами представника адміністрації президента США, Білий дім обговорює новий пакет, і «він буде передбачений так, щоб підтримка для України не зупинялася».
  • У Конгресі є розуміння, що фінансування має надходити безперервно, особливо сьогодні, коли ЗСУ готуються до широкого контрнаступу та повернення тимчасово окупованих РФ територій, ідеться у матеріалі.
  • Проте, як зазначає видання, цього разу будь-яка пропозиція Білого дому може наразитися на бурхливу дискусію щодо боргового ліміту та майже напевно зіткнеться з опозицією невеликої, але гучної групи республіканців, які хочуть скоротити витрати на Україну.

Контекст

Дуже важливо, щоб західні партнери України розробили довгостроковий план перемоги для України, адже навіть за найкращого розвитку подій майбутній наступ навряд чи покладе кінець війні, йдеться у статті Майкла Кофмана, директора програми дослідження Росії в Центрі військово-морської аналітики, та Роба Лі, старшого наукового співробітника Інституту досліджень зовнішньої політики, для Foreign Affairs.

Після цієї операції настане ще один невизначений період боїв та виснаження ресурсів, але із меншою кількістю постачання зброї для України. Війна точиться вже понад рік та може бути затяжною.

Партнери України роблять великі ставки на результат наступу ЗСУ, але не показують готовність підтримувати Україну у разі затяжного конфлікту. Якщо підтримка можливого наступу – це пік західної допомоги, то Москва може припустити, що час на її боці і що вона ще може виснажити ЗСУ.

Навіть якщо Україна досягне успіху у цій операції, Кремль навряд чи піде на переговори. Щоб Україна могла й надалі чинити опір, Захід має показати, що готовий допомагати Україні й після наступу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні