Дочки Злочевського придбали будівлю Kyiv Food Market – УП /фото з офіційної facebook сторінки Kyiv Food Market
Категорія
Новини
Дата

Дочки Злочевського придбали будівлю Kyiv Food Market – УП

фото з офіційної facebook сторінки Kyiv Food Market

Компанія «Укемоті» придбала нерухомість, де розташовується популярний ресторан Kyiv Food Market на початку 2023 року, пише «Українська правда». Згодом фірму офіційно записали на дочок ексміністра і бізнесмена Миколи Злочевського.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як заклад харчування Kyiv Food Market належить рестораторам Алексу Куперу та Михайлу Бейліну. 
  • Сама ж будівля тривалий час була у власності компанії А Development Олексія Баранова, партнера і колишнього менеджера українського бізнесмена Василя Хмельницького, сказано у матеріалі.
  • Зазначається, що на початку 2023 року Баранов продав нерухомість, де розмістився Food Market, йдеться про будівлю та дві ділянки загалом на 0,27 га. Земля належить державі, але вона йде разом із нерухомістю. Усе це майно записали на ТОВ «Укемоті». 
  • За даними УП, компанія на момент угоди була оформлена на підставну киянку, але вже навесні 2023 «Укемоті» офіційно стала власністю Анни й Каріни Злочевських.

Контекст

У червні 2020 року керівника групи компаній, афілійованої з ексміністром екології Злочевським, спільно з іншими особами затримали на спробі підкупити керівництво НАБУ та САП (це була операція НАБУ). Сума хабаря – $5 млн. 

Гроші призначалися за закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології, досудове розслідування в якому здійснювали детективи НАБУ.

1 серпня Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором і колишнім міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським й призначив йому штраф у 68 000 грн. За результатами співпраці з прокурорами САП обвинувачений сплатив 500 млн грн на допомогу ЗСУ для проєкту Армія Дронів. Також Злочевський надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн грн.

У листопаді минулого року сиало відомо, що фонд гарантування вкладів провів аукціон з продажу майнових прав на офіс збанкрутілого банку «Аркада» у центрі Києва. Переможцем торгів стала компанія дочок Миколи Злочевського з пропозицією 351 млн грн. На доньок Злочевський раніше переписав і 13 видобувних компаній з «Burisma Group». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні