Додаток Threads досяг 20% щотижневої аудиторії Twitter /Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

Додаток Threads досяг 20% щотижневої аудиторії Twitter

Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова

Новий додаток мікроблогів Threads від компанії Meta вже досяг пʼятої частини щотижневої активної бази користувачів Twitter у всьому світі, пише TechCrunch. Також додаток у 86 разів перевищив тижневу активну базу користувачів Truth Social, яка становила 1 млн минулого тижня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За поточними оцінками Data.ai, програма була завантажена понад 150 млн разів, що в 5,5 раза швидше, ніж у Pokémon Go від Niantic, який був рекордсменом за запусками додатків із моменту його дебюту в липні 2016 року.
  • Data.ai виявила, що Індія, а не США, лідирує за кількістю завантажень нової програми, на яку припадає 33% глобальних завантажень. За нею слідують Бразилія (22%), потім США (16%) і, нарешті, Мексика та Японія з 8% та 5% відповідно. 
  • Threads наразі недоступний в ЄС через нормативні перешкоди, повʼязані з проблемами конфіденційності та практикою збору даних. 
  • Декілька днів тому Threads випустила своє перше велике оновлення з моменту запуску, додавши підтримку iOS 17 , яка тепер доступна у вигляді загальнодоступної бета-версії, серед інших невеликих змін. Попереду у програми інші оновлення, такі як підписка, кнопка редагування, підтримка кількох облікових записів та інтеграція з ActivityPub, протоколом, що підтримує популярну децентралізовану альтернативу Twitter – Mastodon.

Контекст

6 липня Марк Цукерберг запустив власну альтернативу Twitter – Threads. Вона одночасно запрацювала у 100 країнах світу, зокрема й в Україні.

За лічені дні додаток подолав позначку в 100 млн завантажень. Це сталося швидше, ніж у ChatGPT, у якого пішло на це два місяці.

Twitter погрожує подати до суду на Meta, звинувативши її у переманюванні співробітників для створення конкурента. 

Днями SensorTower і SimilarWeb повідомили, що у Threads скоротилася кількість активних користувачів, а також зменшився час, який вони проводять у застосунку. Дані компанії Sensor Tower свідчать про значний спад активності користувачів з моменту запуску Threads: у вівторок і середу кількість щоденних активних користувачів платформи знизилася приблизно на 20% порівняно з суботою, 8 липня, а час, що витрачається користувачем, скоротився на 50% – від 20 хвилин до 10 хвилин.

Компанія Similarweb показала аналогічні тенденції. Число активних користувачів Threads скоротилося більш ніж на 25% у період між піком 7 липня та понеділком, 10 липня, для користувачів Threads на телефонах Android у всьому світі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні