Кадр із документального фільму «Перший код»
Категорія
Новини
Дата

Документальний фільм про IT «Перший код» зібрав майже 1 млн грн у прокаті. Це рекорд для першого вікенду серед документалок

«Перший код» – перший прокатний документальний фільм про українське IT. Він став рекордсменом зі зборів за перший вікенд, випередивши «20 днів у Маріуполі».

За результатами першого вікенду стрічка про IT-індустрію «Перший код» стала рекордсменом серед інших документальних фільмів, що виходили у національний прокат, свідчить оцінка кінодистрибʼютора B&H Film Distribution.

Ключові факти

  • Протягом перших днів прокату документальна драма про українське ІТ «Перший код» Артура Лермана зібрала на 83% більшу касу, ніж попередній рекордсмен – «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова, свідчать дані кінодистриб’ютора B&H Film Distribution. Проте загальний бокс-офіс стрічки про облогу Маріуполя залишається поки недосяжним для конкурентів — він становить понад 2 млн грн, повідомив Forbes кінодистриб’ютор «Артхаус Трафік».
  • За підрахунками Forbes, бокс-офіс «Першого коду» складає близько 973 000 грн. Результат першого вікенду документального фільму «20 днів у Маріуполі» – понад 531 000 грн. За чотири дні стрічку Чернова подивилися понад 4000 людей.
  • «Таке кіно допомагає українцям обʼєднуватися, – переконаний продюсер «Першого коду» Владислав Савченко. – У фільмі ми змогли примирити конкурентів на підставі аутсорсингу, аутстафінгу та продуктових компаній. Це одна велика сім’я, яка, об’єднавшись, може досягти більшого».

Контекст 

16 листопада у всеукраїнський прокат вийшов документально-ігровий фільм «Перший код». Стрічка розповідає про історію зародження українського ІТ.

Герої «Першого коду» – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, президент найбільшої IT-компанії SoftServe Тарас Кицмей, віцепрезидент EPAM Юрій Антонюк, засновник стартапу 3DLOOK Вадим Роговський, засновник Netpeak Group Артем Бородатюк, співзасновник і CTO Uklon Віталій Дятленко, співзасновник і CEO Sigma Software Валерій Красовський та інші.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні