Категорія
Новини
Дата

Долар впав, облігації, біткоїн та золото зросли. Як ринки відреагували на вихід Байдена з президентської гонки

2 хв читання

Долар впав, облігації, біткоїн та золото зросли. Як ринки відреагували на вихід Байдена з президентської гонки /Getty Images

Getty Images

Курс долара знизився, а казначейські облігації США зросли після того, як Джо Байден завершив свою передвиборчу кампанію і підтримав віцепрезидентку Камалу Харріс. Європейські фондові фʼючерси показали зростання на відкритті торгів, пишуть Bloomberg та FT.

США – найбільша економіка світу. Зміни у їх економічній політиці впливають на глобальні ринки, торгівлю та фінанси.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Доларовий індекс Bloomberg знизився на 0,1%, а прибутковість 10-річних казначейських облігацій впала на 2 базисних пункти. Ціна на золото на піку вранці досягла $2413 за унцію, біткоїн торгується вище $67 000, піднявшись до найвищого рівня за останній місяць.
  • Контракт на євро індекс Stoxx 50 виріс на 0,5%, дещо зросли фʼючерси на американські акції. Це знаменує собою розбіжність з втратами азіатських акцій, які залишаються переслідуваними слабким технологічним сектором.
  • Азійські фондові індекси знизилися 23 липня вранці, оскільки інвестори втримали останній натиск політичної невизначеності в США і потроху розвернули деякі позиції «торгівлі Трампом», створені минулого тижня.
  • Індекс Nikkei 225 впав на 1,3%, до 39 549 пунктів. Трейдери кажуть, що аналогічне падіння південнокорейського Kospi на 1,4% і австралійського S&P/ASX 200 на 0,7%, ймовірно, є наслідком того, що фонди скорочують позиції, сформовані протягом останніх тижнів в очікуванні явної перемоги Трампа. Єна торгувалась у вузькому діапазоні на рівні 157,5 єни за долар.
  • Інвестори тижнями обмірковували більшу ймовірність перемоги Дональда Трампа на виборах у листопаді після слабкого виступу Байдена на дебатах, і лише минулого тижня ставки на перемогу Трампа різко зросли після замаху на кандидата від республіканців, який стався тиждень тому. 
  • Головне питання для інвесторів – чи варто дотримуватися таких угод тепер, коли Байден відмовився від своєї заявки на переобрання.
  • Минулого тижня індекс S&P 500 пережив найгірший тиждень з квітня, оскільки акції технологічних компаній впали, випереджаючи прибутки. Тиск додала компанія CrowdStrike, що стоїть за масштабним ІТ-збоєм, який призупинив авіарейси і порушив роботу корпорацій по всьому світу.

Контекст

21 липня президент США Джо Байден заявив, що виходить із президентських перегонів, але залишиться на посаді до кінця терміну. Про своє рішення очільник Білого дому оголосив у листі, який опублікований на його сторінці в соцмережі X 21 липня. Байден також запропонував, щоб новим кандидатом від Демократичної партії стала віцепрезидентка Камала Гарріс. Сама Гарріс вже заявила, що згодна боротися за висунення кандидатом у президенти.

Кандидат від республіканців Дональд Трамп вже відреагував на заяву Байдена, назвавши його «найгіршим президентом за всю історію країни». Щодо можливої кандидатури Гарріс, експрезидент сказав, що «її буде легше перемогти, ніж Байдена».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд