Кока-кола і Живчик можуть здорожчати /Карасьова Олександра за допомогою Midjourney
Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Податок на Coca-Cola. Рада та уряд готуються запровадити акциз на солодку воду, виробники попереджають про суттєве здорожчання. Чи потрібен новий податок?

3 хв читання

Рада та уряд готуються запровадити акциз на солодку воду Фото Карасьова Олександра за допомогою Midjourney

Уряд хоче запровадити акциз на солодкі напої, аби зменшити споживання цукру населенням і збільшити надходження до бюджету. Виробники попереджають про здорожчання товару. Наскільки зросте ціна на Coca-Cola, «Живчик» та інші напої?  

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

В Раді понад рік обговорюють введення акцизу на солодкі напої. Відповідний законопроєкт депутати подали ще у березні минулого року. Тепер концепція змінилась і акциз на солодкі напої став частиною законопроєкту про загальне збільшення податків на 125 млрд грн, який уряд вніс до Верховної Ради 18 липня. 

У разі ухвалення документа Радою акциз вже цього року може принести до бюджету 2,4 млрд грн. Проте, разом з цим зросте й ціна на напої, попереджають в Американській торговельній палаті (АСС), куди зокрема входять Coca-Cola Україна та PepsiCo. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд