Категорія
Новини
Дата

У Dragon Capital закликали зупинити конкурс на управителя для заарештованих активів виробника «Моршинської»

Інвестиційна компанія Dragon Capital закликає АРМА оголосити новий конкурс на управителя для заарештованих активів IDS Borjomi. В компанії вказали на недостатні строки для підготовки до конкурсу і неповний список активів. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Заявки на участь у конкурсі приймаються до 22 лютого. Таким чином, у зацікавлених учасників є вісім робочих днів на всебічний аналіз потенційного об’єкта управління та пов’язаних із цим ризиків.
  • У Dragon Capital такий термін проведення конкурсу вважають «абсолютно недостатнім для будь-якого відповідального учасника». Конкурс не може тривати менше 30 днів за обов’язкової умови наявності доступу до достатньої інформації, зазначили в компанії.
  • У групи виникло питання щодо переліку активів, що передаються в управління. Конкурс оголошений лише на управління 100% корпоративних прав двох українських компаній, а їхні цілісні майнові комплекси та нерухомість (тобто самі заводи) не входять до переліку активів.
  • Переможець конкурсу буде вимушений погоджувати свої дії з компаніями, щодо російських бенефіціарних власників яких введено українські та міжнародні санкції, не маючи при цьому змоги напряму управляти майном відповідних заводів, заявляють в Dragon Capital.
  • Окрім того, до периметру конкурсу не потрапили навіть корпоративні права заводу у м. Миргороді, що виробляє мінеральну воду під ТМ «Миргородська» та належить до тієї самої групи. Хоча арешт був на них накладений також, наголосили в Dragon Capital.
  • «Ми закликаємо зупинити проведення цього конкурсу, якнайшвидше включити до переліку активів, що передаються в управління, всі активи (в тому числі заводи), що відносяться до цієї групи, забезпечити наявність необхідної інформації та оголосити новий конкурс», – заявив Томаш Фіала, гендиректор Dragon Capital. 
  • За його словами, Dragon Capital зацікавлена в участі в прозорому конкурсі на управління цим активом. 

Контекст

23 листопада минулого року БЕБ повідомило про арешт корпоративних прав росіян-акціонерів холдингу IDS Ukraine, до якого входять Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», Миргородський завод мінеральних вод, дистрибуційна компанія IDS та оператор доставки води «ІДС Аква Сервіс». Група володіє торговими марками «Моршинська», «Миргородська», «Аляска» й «Аква Лайф». Серед акціонерів компанії – Михайло Фрідман та партнери, які є також співвласниками «Альфа-груп».

Таке рішення прийнято, щоб уникнути виведення ними з України активів семи підприємств із виробництва й реалізації питної води. За даними БЕБ, зазначені підприємства перебувають у фактичній власності акціонерів через підконтрольну офшорну компанію-нерезидента.

Гендиректор IDS Ukraine Марко Ткачук у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна» розповів, що передання АРМА корпоративних прав компанії на загальну суму понад 10 млрд грн не вплине на господарську діяльність групи. 

Українські та британські акціонери IDS Ukraine оскаржують арешти активів найбільшого виробника бутильованої води в Україні в судах першої інстанції, сказав в інтервʼю Forbes один із акціонерів виробника «Моршинської» Всеволод Білас.

10 лютого АРМА оголосило конкурс на управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінеральних вод торгових марок «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi.

Водночас менеджмент IDS Ukraine заперечив потребу змінювати управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінвод, оголошену АРМА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні