Категорія
Новини
Дата

Виробник «Моршинської» проти зміни управителя для його арештованих активів

Менеджмент IDS Ukraine – виробника вод «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi – заперечує потребу змінювати управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінвод, оголошену АРМА. Про це IDS Ukraine повідомив у коментарі для Укрінформу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • З моменту передачі корпоративних прав АРМА в листопаді 2022 року не було зроблено жодних дій з боку компанії, які б вимагали зміни управління IDS Ukraine, у тому числі дотримання всіх накладених обмежень, ідеться в коментарі.
  • У компанії зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення менеджмент IDS Ukraine продовжував ефективно керувати бізнесом, зберіг таку ж долю ринку, як і у 2022 році, попри падіння продажу на майже 30% та втрату підприємства в Херсонській області.
  • «Передача управління IDS Ukraine іншим особам навряд чи позитивно вплине на діяльність компанії», – сказано у коментарі.
  • У компанії наголосили, що IDS Ukraine залишається найбільшим платником податків у галузі: перерахувала до бюджету майже 700 млн грн.
  • У 2022 році компанія продовжила випуск негазованої води для забезпечення гуманітарних потреб України, надала благодійну допомогу на понад 100 млн грн, зазначили в IDS Ukraine.

Контекст

23 листопада минулого року БЕБ повідомило про арешт корпоративних прав росіян-акціонерів холдингу IDS Ukraine, до якого входять Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», Миргородський завод мінеральних вод, дистрибуційна компанія IDS та оператор доставки води «ІДС Аква Сервіс». Група володіє торговими марками «Моршинська», «Миргородська», «Аляска» й «Аква Лайф». Серед акціонерів компанії – Михайло Фрідман та партнери, які є також співвласниками «Альфа-груп».

Таке рішення прийнято, щоб уникнути виведення ними з України активів семи підприємств із виробництва й реалізації питної води. За даними БЕБ, зазначені підприємства перебувають у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію-нерезидента.

Гендиректор IDS Ukraine Марко Ткачук у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна» розповів, що передання АРМА корпоративних прав компанії на загальну суму понад 10 млрд грн не вплине на господарську діяльність групи. 

Українські та британські акціонери IDS Ukraine оскаржують арешти активів найбільшого виробника бутильованої води в Україні в судах першої інстанції, сказав в інтервʼю Forbes один із акціонерів виробника «Моршинської» Всеволод Білас.

10 лютого АРМА оголосило конкурс на управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінеральних вод торгових марок «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні