Категорія
Новини
Дата

Заснований українцями освітній стартап Preply залучить $10 млн від ЄБРР, МФК і Horizon Capital

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародна фінансова корпорація (МФК) у партнерстві з Horizon Capital співінвестують у засновану українцями глобальну онлайн-платформу вивчення мов Preply. Про це йдеться у пресрелізі ЄБРР.

Ключові факти

  • Ця інвестиція – частина ініціативи з фінансування обсягом $70 млн, яку реалізує Horizon Capital, зазначили в ЄБРР.
  • Інвестори наголосили, що новий капітал дозволить Preply розширити свої ініціативи у сфері досліджень і розробки, інтегрувати штучний інтелект для збагачення навчального досвіду, а також запровадити нові продуктові лінійки. 
  • Компанія має глобальне охоплення, зв’язуючи близько 40 000 викладачів з найбільшою у світі спільнотою бажаючих вивчати мови в інтерактивному режимі.
  • «Хоча сьогодні наша команда є справді глобальною, компанія була заснована українцями і має значний обсяг R&D в Україні, тому це дійсно важлива і радісна подія, яка є свідченням стійкості та рішучості українського сектору технологій та всіх українців», – зазначив співзасновник і СЕО Preply Кирило Бігай.

Контекст

Preply – один із найбільших українських EdTech-стартапів. Його заснували кияни Кирило Бігай, Сергій Лук’янов та Дмитро Волошин у 2013 році.

У липні 2022-го Preply залучив $50 млн інвестицій. Раунд очолював американський фонд Owl Ventures – один із найбільших у світі венчурних гравців з фокусом на EdTech-стартапах. 

На початку березня 2022-го Preply оголосив, що відключає від платформи російських репетиторів через російське повномасштабне вторгнення. Кількість заблокованих викладачів і частку втрачених доходів у компанії називати відмовлялися.

У липні 2023-го Preply залучив додаткових $70 млн. Раунд серії С очолила американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital за участі Reach Capital, Hoxton Ventures та інвесторів, які брали участь у попередньому фінансуванні. Загальна сума залучених у цьому раунді коштів становить понад $120 млн. 

Оцінку компанії засновники не розголошують. Згідно з даними Dealroom, станом на квітень 2022 року Preply оцінювався у $255 млн. Стартап поки не єдиноріг, сказав в інтерв’ю Forbes у липні 2023-го Бігай.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні