Категорія
Новини
Дата

Український освітній стартап Preply відкрив перший офіс у США та призначив двох топменеджерів. Які у нього плани

Команда українського освітнього стартапу Preply /надано пресслужбою

Команда українського освітнього стартапу Preply у новому офісі в США Фото надано пресслужбою

Сервіс для вивчення іноземних мов Preply відкрив офіс в Нью-Йорку. Також у компанії призначили нових топменеджерів, повідомила Forbes пресслужба стартапу.

Ключові факти 

  • Новий офіс Preply розташований у місцевому коворкінгу The Malin. До цього офіси стартапу були лише в Україні та Іспанії. 
  • Очікується, що до кінця 2023 року в американському офісі будуть працювати понад 25 співробітників. Загалом у компанії працюють близько 600 співробітників у 30 країнах Європи, Африки, Азії, Латинської Америки та в США, повідомляють у пресслужбі компанії. З липня 2022-го команда збільшилася на понад 20%.
  • Preply також призначив двох нових топменеджерів – маркетинг-директорку Софію Таварес та головного фінансового менеджера Джеррі Кінгкейда. Обоє будуть базуватися в офісі в Нью-Йорку та відповідати за ребрендинг Preply і відкриття нового офісу.
  • Таварес раніше працювала в транснаціональній службі доставки їжі Delivery Hero, де стала ключовою фігурою в переході компанії до IPO, а також у PepsiCo, Cadbury plc, Bacardi, Black & Decker та PetroChina. Кінгкейд – у логістичній компанії Flowspace та дизайн-компанії Houzz. 
  • Preply планує розширити свою присутність у США. «До 75% працюючих американців вважають, що навички іноземних мов важливі для їх карʼєрних можливостей. Оскільки ми засновуємо свою присутність у США в Нью-Йорку, ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб набрати оберти, задовольняти потреби цього працездатного населення і відігравати роль у заповненні конкретної вакансії на ринку праці», – сказав Кінгкейд.
  • Наразі на платформі працюють близько 40 000 репетиторів з учнями зі 180 країн світу. Найбільше студентів – із США, Німеччини, Польщі, Великої Британії та Канади. 
Маркетинг-директорка Preply Софія Таварес

Маркетинг-директорка Preply Софія Таварес. Фото надане пресслужбою

Головний фінансовий менеджер Preply Джеррі Кінгкейд

Головний фінансовий менеджер Preply Джеррі Кінгкейд. Фото надане пресслужбою

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст 

Один із найбільших українських EdTech-стартапів заснували кияни Кирило Бігай, Сергій Лук’янов та Дмитро Волошин у 2013 році. 

У липні 2022-го Preply залучив $50 млн інвестицій. Раунд очолював американський фонд Owl Ventures – один із найбільших у світі венчурних гравців з фокусом на EdTech-стартапах. 

На початку березня 2022-го стартап оголосив, що відключає від платформи російських репетиторів через російське повномасштабне вторгнення. Кількість заблокованих викладачів і частку втрачених доходів у компанії називати відмовлялися.

У липні 2023-го Preply залучив додаткових $70 млн. Раунд серії С очолила американсько-українська інвестиційна компанія Horizon Capital за участі Reach Capital, Hoxton Ventures та інвесторів, які брали участь у попередньому фінансуванні. Загальна сума залучених у цьому раунді коштів становить понад $120 млн. 

Оцінку компанії засновники не розголошують. Згідно з даними Dealroom, станом на квітень 2022 року Preply оцінювався у $255 млн. Стартап поки не єдиноріг, сказав в інтерв’ю Forbes у липні 2023-го Бігай.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні