Категорія
Новини
Дата

«Енергоатом» має резерв потужності, який можна додати за потреби – Котін

1 хв читання

НАЕК «Енергоатом» після завершення планових ремонтних робіт на всіх підконтрольних Україні атомних станціях працює всіма дев’ятьма енергоблоками, забезпечуючи резерв потужності. Про це повідомив голова компанії Петро Котін на виставці-конференції «Енергетика в промисловості – 2024» у Києві 15 жовтня, пише Інтерфакс-Україна.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

  • Усі девʼять блоків АЕС працюють і видають потужність, необхідну енергосистемі, сказав Котін. Водночас він додав, що атомна генерація має резерв потужності.
  • «Маємо значний резерв потужності, яку зможемо додати за потреби», – наголосив голова «Енергоатому».

Контекст

«Енергоатом» контролює Рівненську, Хмельницьку та Південноукраїнську АЕС. У представленій на конференції презентації НАЕК оцінює загальну встановлену потужність дев’яти енергоблоків у 8,13 ГВт.

1 жовтня «Енергоатом» повідомив, що після планово-попереджувального ремонту успішно підʼєднав до енергомережі енергоблок однієї з АЕС. Він додав енергосистемі 1000 МВт.

Росія готує атаки на три українські атомні електростанції, щоб зруйнувати енергетичну систему України, заявив президент Володимир Зеленський на засіданні Ради Безпеки ООН 24 вересня.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявляв, що тотальний блекаут можливий, якщо росіяни почнуть обстрілювати підстанції, які видають електроенергію з АЕС у мережу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд