Категорія
Новини
Дата

ЄС планує обговорити 11-й пакет санкцій проти Росії після Великодня – Politico

Брюссель планує після великодніх свят провести новий раунд переговорів між Європейською комісією та послами ЄС щодо 11-го пакету санкцій проти Росії у звʼязку з вторгненням в Україну, пише Politico

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Переговори очікуються одразу після великодніх свят, повідомили три дипломати ЄС. 
  • Очільниця Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн раніше заявляла, що наступний пакет буде присвячений вирішенню проблеми обходу санкцій та усунення лазівок.
  • Сьогодні, 5 квітня, постійні представники країн ЄС у Брюсселі зустрічаються, щоб згладити розбіжності щодо планів фінансування боєприпасів для України та спільного поповнення їх власних запасів, що виснажуються.
  • Проте за кілька тижнів після того, як країни ЄС заявили, що вони уклали попередню угоду про постачання Києву загалом 1 млн 155-міліметрових снарядів протягом наступного року, столиці все ще сперечаються про деталі плану, відкладаючи закупівлю необхідних поставок для України.

Контекст

За останній рік ЄС затвердив 10 пакетів санкцій проти РФ, покликаних ускладнити фінансування війни та позбавити Росію технологічного обладнання і запасних частин для зброї, яка використовуватиметься проти України.

ЄС майже вичерпав свої можливості каральних заходів проти Росії, увагу блоку необхідно переключити на фінансову та військову підтримку України, заявив в інтервʼю Euractiv головний дипломат ЄС Жозеп Боррель. Через рік після вторгнення ЄС підходить «до кінця цих сходинок», визнав Боррель, відповідаючи на питання про наступні можливі кроки, які блок міг би зробити у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Натомість блок почав виявляти способи обходу санкцій та заморожені активи Росії, а також вивчає способи використання цих активів для оплати відновлення України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні