Категорія
Новини
Дата

ЄС виділить Україні чергові €500 млн на важке озброєння. Загалом військова підтримка досягне €2 млрд – Боррель

Європейський Союз відправить Україні новий транш військової допомоги на €500 млн. Про це сказав Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррел перед зустріччю глав МЗС країн «Групи семи» в Німеччині, пише ЄП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зустріч буде зосереджена на тому, щоб забезпечити Україні ще більше того, що вже було надано, сказав він. «Більше підтримки, зокрема військової підтримки», – наголосив Боррель.
  • «Ми як Європейський Союз надамо новий транш, ще €500 млн, щоб підтримати Україну у військовому плані. Таким чином, ця підтримка досягне €2 млрд загалом», – заявив він. Ці €500 млн буде витрачено на важке озброєння, уточнив Боррель.
  • На зустрічі глав МЗС країн «Групи семи» будуть обговорювати посилення санкційного тиску на РФ, ще більшу її міжнародну ізоляцію, протидію дезінформації, наслідки війни для цін на енергоносії і на їжу у світі. 
  • Боррель переконаний, що країни ЄС дійдуть згоди щодо нафтового ембарго проти РФ. Це питання буду обговорювати у понеділок.

Контекст

Зокрема, уряд Німеччини довго вагався з рішенням почати постачання Україні бронетехніки та артилерії. Лише після тиску США, союзників та України німецька сторона наприкінці квітня погодилася на це.

Напередодні газета Welt повідомила, що процес передачі Україні обіцяного Німеччиною озброєння затягується через непорозуміння між урядами країн. Зокрема, йдеться про зенітні самохідні установки Gepard, повідомляє видання з посиланням на співрозмовника в уряді України. Міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт нібито не повідомила українському уряду, що тому доведеться самостійно замовляти Gepard у компанії Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Натомість Києву сказали, що поставки Gepard відбуватимуться безпосередньо від німецького уряду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні