Категорія
Новини
Дата

Парламент Німеччини проголосував за надання Україні важкого озброєння

Німецький Бундестаг ухвалив рішення про надання Україні важкого озброєння. За це у четвер проголосували 586 з 693 присутніх депутатів, 100 були «проти», сім «утрималися», пише Укрінформ. Україна отримає зенітні танки «Гепард».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ухваленню рішення передували майже 70-хвилинні дебати. Надання озброєнь підтримали партії правлячої коаліції та опозиційний блок ХДС/ХСС.
  • Бундестаг закликав уряд продовжити й прискорити постачання в Україну необхідної техніки, а також «розширити постачання за рахунок важкого озброєння та складних систем».
  • Німеччина твердо стоїть на боці України в її боротьбі за свободу, йдеться у спільній заяві депутатів, яку цитує DW. Підтримка права України на самооборону є важливою для захисту миру та свободи в Європі, а також для пошуку дипломатичного рішення, заявили у Бундестагу.
  • Німеччина також направить більше солдатів для посилення присутності НАТО у Східній Європі та заохочуватиме російських солдатів скласти зброю та попросити притулку в Німеччині та ЄС.
  • Ультраправа AfD виступила проти цієї ініціативи, заявивши, що вона близька до оголошення війни.

Контекст

Уряд ФРН був об’єктом критики з боку політичних сил та громадськості через вагання в питанні надання Україні важких озброєнь, необхідних для протистояння російському агресору. Берлін намагався уникнути прямих постачань.

У вівторок уряд Німеччини підтвердив, що схвалить поставку в Україну зенітних танків «Гепард». Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт оголосила про це на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині під час оборонної конференції щодо України.

Комплекс «Гепард» був розроблений у 1960-1970-х роках, але кілька разів модернізувався за допомогою новітньої електроніки. Gepard озброєний двома 35-мм гарматами і радаром. Крім нападників з повітря, вони можуть вражати і наземні цілі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні