Категорія
Новини
Дата

Світова економіка скоротиться на 1% через розв'язану Росією війну в Україні — дослідження

Глобальний ВВП до 2023 року скоротиться на 1%, що еквівалентно $1 трлн, через розвʼязану Росією війну в Україні. Рівень світової інфляції внаслідок конфлікту збільшиться на 2 процентних пункти у 2023 році, свідчить дослідження британського Національного інституту економічних та соціальних досліджень, пише Інтерфакс-Україна.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • РФ та Україна — важливі постачальники сировини, включаючи титан, паладій, пшеницю та кукурудзу. Аналітики прогнозують проблеми з ланцюгами постачань для секторів, що використовують цю сировину.
  • Росія частково компенсує втрати від санкцій стрибком цін на енергоресурси. Але загалом вони матимуть негативний ефект: ВВП Росії скоротиться на 1,5% в 2022 році і більш ніж на 2,5% до кінця 2023 року. Інфляція в Росії може перевищити 20% вже 2022 року, прогнозують експерти.

Контекст

Через напад Росії на Україну низка російських високопосадовців та бізнесменів потрапили під санкції Європи та США. Евросоюз та Велика Британія вперше ввели персональні санкції проти Володимира Путіна.

Найбільші російські компанії за період з 23 лютого по 1 березня втратили від 14% до 66% вартості, а загальні статки 30 найбагатших росіян унаслідок вторгнення Росії до України скоротилися на $75,5 млрд, або майже на 20%.

Російські олігархи переміщують свої суперяхти на Мальдіви, у надії вберегти їх від конфіскації через санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні