Категорія
Новини
Дата

Естонія першою з країн ЄС почала працювати над конфіскацією російських активів

Уряд Естонії розробляє юридичний план для вилучення російських активів, подати документ влада країни планує вже в січні. Про це заявив представник МЗС Міхкель Тамм, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Офіційний Таллінн планує представити план після того, як Єврокомісія ухвалить рішення щодо використання €300 млрд заморожених активів центробанку РФ та майна підсанкційних росіян.
  • Естонія заморозила російські активи майже на €20 млн. Ці кошти уряд країни пропонує передати Україні, яка постраждала від російського вторгнення.

Контекст

У листопаді з пропозицією створити спецфонд для компенсації збитків Україні із заморожених активів центробанку РФ та активів приватних осіб виступила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Президентака Єврокомісії нагадала, що ЄС заблокував €300 млрд резервів російського центробанку. ЄС заморозив €68 млрд російських активів, більша частина яких перебуває в Бельгії, писало Politico з посиланням на внутрішній документ Єврокомісії.

Окремо ЄС розглядав можливість арешту активів росіян, які перебувають під санкціями, розширивши список злочинів, таких як відмивання грошей та корупція, включивши до нього порушення санкцій ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні