Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія заборонила співробітникам використовувати TikTok – Bloomberg

1 хв читання

Європейська комісія заборонила співробітникам використовувати соціальну мережу TikTok із міркувань безпеки, повʼязаних з практикою збору даних та через звʼязки з китайським урядом, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Співробітникам наказано видалити програму з мобільних телефонів і корпоративних пристроїв, включаючи персональні пристрої, що використовують програми Єврокомісії, повідомили джерела. 
  • Співробітникам дали термін до 15 березня, щоб позбутися TikTok, йдеться в електронному листі для співробітників у четвер, який було переглянуто Bloomberg.
  • Західні уряди, включаючи США та Велику Британію, все більше турбуються про потенційну загрозу національній безпеці TikTok у світлі побоювань щодо його китайської материнської компанії ByteDance Ltd. Заборона ЄС відбулася після рішення Конгресу США наприкінці минулого року обмежити TikTok для урядовців.
  • Нідерландське розвідувальне управління також вивчає потенційні ризики, повʼязані з тим, що державні службовці використовують TikTok на своїх телефонах.

Контекст

TikTok знаходиться під пильною увагою США через його звʼязки з китайським урядом. У листопаді директор ФБР Крістофер Рей заявив Комітету з внутрішньої безпеки Палати представників, що уряд Китаю може використовувати TikTok для контролю над даними або програмним забезпеченням мільйонів користувачів, а його алгоритм рекомендацій, який визначає, які відео користувачі побачать далі, може використовуватися для «операцій впливу».

У США сенатор-республіканець Марко Рубіо представив законопроєкт, підтриманий законодавцями від обох партій, про заборону китайської соціальної мережі TikTok, пише Reuters. Усе через побоювання США, що програма може використовуватися для стеження за американцями. Новий законопроєкт спрямований на заборону додатків будь-яких соціальних мереж, підконтрольних Китаю та Росії або тих, які перебувають під їхнім впливом.

Нещодавно стало відомо, що TikTok планує відкрити ще два дата-центри в Європі, пише Reuters. Цей крок може зменшити побоювання щодо безпеки даних користувачів і послабити регулювальний тиск на компанію. Компанія також повідомила про 125 млн активних користувачів на місяць у ЄС у період із серпня 2022 року до січня 2023 року, що призвело до суворіших правил ЄС щодо онлайн-контенту, відомих як Закон про цифрові послуги (DSA).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні