Гендиректор TikTok дасть свідчення в Конгресі США щодо конфіденційності даних /Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

Гендиректор TikTok дасть свідчення в Конгресі США щодо конфіденційності даних

Олександра Карасьова

Генеральний директор TikTok Шоу Цзи Чу дасть свідчення перед Комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників США про політику конфіденційності компанії, вплив програми на дітей та відносини компанії з Комуністичною партією Китаю, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «TikTok, що належить ByteDance, свідомо дозволив Комуністичній партії Китаю отримати доступ до даних американських користувачів», – заявила Кеті Макморріс Роджерс, голова комісії від республіканців. За її словами, «американці заслуговують на те, щоб знати, як ці дії впливають на їхню конфіденційність і безпеку даних».
  • Чу дасть свідчення 23 березня, що стане його першим виступом перед комітетом Конгресу.
  • «Ми чітко виклали наші побоювання щодо TikTok. Настав час продовжити зусилля комітету із притягнення до відповідальності Big Tech, представивши TikTok перед комітетом, щоб дати людям повні та чесні відповіді», – додала Роджерс.
  • Комітет Палати представників із закордонних справ планує наступного місяця провести голосування щодо законопроєкту, спрямованого на блокування використання TikTok у Сполучених Штатах з міркувань національної безпеки.
  • За даними Reuters, Макморріс Роджерс та інші законодавці-республіканці зажадали від TikTok більше інформації. У заяві йдеться про те, що вони хочуть знати, як він впливає на молодих людей на тлі побоювань щодо шкідливого контенту, і їм потрібні додаткові подробиці щодо потенційної сексуальної експлуатації неповнолітніх на платформі.
  • Протягом трьох років TikTok, який має більше 100 млн користувачів у США, прагнув запевнити Вашингтон у тому, що особисті дані громадян США недоступні, а його контентом не може маніпулювати Комуністична партія Китаю або будь-хто, хто перебуває під впливом Пекіна.

Контекст

TikTok знаходиться під пильною увагою США через його звʼязки з китайським урядом. У листопаді директор ФБР Крістофер Рей заявив Комітету з внутрішньої безпеки Палати представників, що уряд Китаю може використовувати TikTok для контролю над даними або програмним забезпеченням мільйонів користувачів, а його алгоритм рекомендацій, який визначає, які відео користувачі побачать далі, може використовуватися для «операцій впливу».

У США сенатор-республіканець Марко Рубіо представив законопроєкт, підтриманий законодавцями від обох партій, про заборону китайської соціальної мережі TikTok, пише Reuters. Усе через побоювання США, що програма може використовуватися для стеження за американцями.

Новий законопроєкт спрямований на заборону додатків будь-яких соціальних мереж, підконтрольних Китаю та Росії, або які перебувають під їхнім впливом.

У Вашингтоні зросла увага до TikTok після невдалої спроби адміністрації попереднього президента США Дональда Трампа заборонити додаток для обміну відео. У 2020 році Трамп спробував заблокувати завантаження TikTok для нових користувачів та заборонити інші транзакції, які фактично заблокували б використання додатків у Сполучених Штатах, але програв серію судових позовів щодо цього заходу. Президент Джо Байден відклав плани попередника, почавши власну перевірку щодо загрози нацбезпеці.

У грудні 2022 року TikTok активізував укладання угоди про безпеку з урядом США. Додаток пропонував керувати більшою частиною свого бізнесу на відстані, намагаючись переконати уряд США дозволити йому залишатися у власності китайської технологічної компанії ByteDance.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні