Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні кредитні гарантії на $1 млрд для підтримки економіки

1 хв читання

США ухвалили рішення щодо кредитних гарантій для України у розмірі до $1 млрд для підтримки економіки, йдеться у заяві державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена.

Ключові факти

  • Рішення про кредитні гарантії на $1 млрд дозволить підтримати економіку України «перед обличчям дестабілізуючої поведінки Росії», заявив Блінкен. Він додав, що міцне партнерство між Україною, МВФ, країнами «Великої сімки» та іншими фінансовими інституціями може допомогти в цій меті.
  • США та партнери залишаються єдиними у відданості суверенітету та територіальній цілісності України, включаючи її економічну та фінансову стабільність, йдеться у коментарі спікера Держдепу Неда Прайса.
  • Будь-яка подальша військова агресія Росії проти України «буде зустрічатися швидкою, скоординованою та силовою відповіддю», обіцяють у Держдепі.

Контекст

11 лютого Рада ЄС затвердила рішення Єврокомісії про надання Україні додаткової макрофінансової допомоги у розмірі €1,2 млрд. Рішення набуде чинності після схвалення Європарламентом, що має статися найближчим часом.

Про таку само суму допомоги, але з боку Франції, оголосив президент Емманюель Макрон під час нещодавнього візиту до Києва. Він назвав це «держгарантіями для фінансування українських проєктів французьких компаній» у межах домовленості, досягнутої ще у травні.

Канада надасть Україні кредит у розмірі близько $400 млн та летальну зброю на тлі можливої російської агресії, сказав напередодні прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні