Категорія
Новини
Дата

США нададуть Україні кредитні гарантії на $1 млрд для підтримки економіки

США ухвалили рішення щодо кредитних гарантій для України у розмірі до $1 млрд для підтримки економіки, йдеться у заяві державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Рішення про кредитні гарантії на $1 млрд дозволить підтримати економіку України «перед обличчям дестабілізуючої поведінки Росії», заявив Блінкен. Він додав, що міцне партнерство між Україною, МВФ, країнами «Великої сімки» та іншими фінансовими інституціями може допомогти в цій меті.
  • США та партнери залишаються єдиними у відданості суверенітету та територіальній цілісності України, включаючи її економічну та фінансову стабільність, йдеться у коментарі спікера Держдепу Неда Прайса.
  • Будь-яка подальша військова агресія Росії проти України «буде зустрічатися швидкою, скоординованою та силовою відповіддю», обіцяють у Держдепі.

Контекст

11 лютого Рада ЄС затвердила рішення Єврокомісії про надання Україні додаткової макрофінансової допомоги у розмірі €1,2 млрд. Рішення набуде чинності після схвалення Європарламентом, що має статися найближчим часом.

Про таку само суму допомоги, але з боку Франції, оголосив президент Емманюель Макрон під час нещодавнього візиту до Києва. Він назвав це «держгарантіями для фінансування українських проєктів французьких компаній» у межах домовленості, досягнутої ще у травні.

Канада надасть Україні кредит у розмірі близько $400 млн та летальну зброю на тлі можливої російської агресії, сказав напередодні прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні