Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від Канади кредит майже на $400 млн та летальне озброєння

Канада надасть Україні кредит у розмірі близько $400 млн та летальну зброю на тлі можливої російської агресії. Про це сказав прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Канада запропонує Україні кредит на 500 млн канадських доларів (близько $400 млн), а також летальне озброєння та боєприпаси на суму 7,8 млн канадських доларів (понад $6,1 млн), сказав Трюдо.
  • Україна отримає автомати, пістолети, карабіни, 1,5 млн набоїв, снайперські гвинтівки та інше обладнання.

Цитата

«Мета цієї підтримки з боку Канади та інших наших партнерів – відмовити Росію від агресії щодо України», – сказав Джастін Трюдо.

Контекст

У січні минулого року Канада продовжила на три роки та вирішила розширити свою військову тренувальну місію в Україні UNIFIER. Також уряд країни пообіцяв збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю та надіслати нелетальне обладнання.

Канада також пообіцяла надати Україні кредит до $120 млн на підтримку економіки України.

5 лютого в Україну прибув літак із військовою допомогою від Канади. Вона, зокрема, містить засоби ведення спостереження і розвідувальне обладнання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні