Категорія
Новини
Дата

Європейці «прикручують» опалення через заклики урядів до економії – Reuters

Європейці цієї зими знижують температуру в домівках, ймовірно, прислухаючись до урядових закликів економити енергію в умовах кризи, пише Reuters. При цьому дехто відклав включення опалення майже на місяць.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Дані сотень тисяч інтелектуальних термометрів, встановлених у домогосподарствах по всьому континенту мюнхенською компанією Tado, показують, що поступово з падінням температури домогосподарства реагували на попередження про вищі витрати на опалення.
  • Люди та підприємства по всій Європі все частіше використовують такі розумні термометри, щоб стежити, скільки газу вони використовують. Іноді вони повʼязані зі структурою тарифів постачальника енергії, щоб згладити попит і зменшити пікові витрати. Німеччина зробила ці пристосування обовʼязковими у новобудовах.
  • Цієї зими частка будинків із увімкненим опаленням по всій Європі перевищила 90% 28 листопада. У попередні три роки цей поріг був пройдений на кілька тижнів раніше, 7, 12 і 5 листопада відповідно, згідно з даними від Tado.
Європейці «прикручують» опалення через заклики урядів до економії – Reuters /Фото 1

Інфографіка: Reuters

Європейці «прикручують» опалення через заклики урядів до економії – Reuters /Фото 2

Інфографіка: Reuters

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Згідно з показниками компанії, налаштування опалення будинків цієї зими були в середньому майже на градус нижчими, ніж у попередні роки. «З економією, припливом газу, хорошими рівнями зберігання ми дуже, дуже оптимістично дивимося на те, що нам більше не доведеться турбуватися про нестачу газу цієї зими», – заявив очільник німецького мережевого регулятора Клаус Мюллер.
  • За даними ЄС, Європейський Союз імпортує 80% споживаного газу, а газ забезпечує 22% споживання енергії в Європі та задовольняє 32% потреб домогосподарств в енергії.

Контекст

Дані Tado, засновані на показниках 340 000 підключених до хмар інтелектуальних термометрів по всій Європі, протягом чотирьох зим, вони фіксують цільові температури, встановлені домогосподарствами.

Дані показують регіональні відмінності. Голландські домогосподарства знизили цільові температури в середньому на 0,99 градуса за Цельсієм порівняно з минулим роком, тоді як іспанські споживачі знизили цільові показники на 0,29 градуса. У Великій Британії 79,6% будинків, де є техніка Tado, знизили налаштування температури, тоді як у багатій на газ Норвегії це зробили лише 47%. Температурні параметри в Норвегії знизилися на 0,2 градуса за Цельсієм – до 20,8 градуса, а у Великій Британії на 1 градус – до 18,3 градуса.

Європейські домогосподарства платять більше, ніж будь-коли, за електроенергію та природний газ, навіть попри те, що уряди витрачають мільярди доларів на захист споживачів від енергетичної кризи. Сума допомоги бізнесу та населенню в Європі в протистоянні енергетичній кризі в листопаді перевищила €700 млрд, більш ніж третина витрат припадає на Німеччину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні