Антон Птушкін, Ми, наші улюбленці та війна /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

Фільм Антона Птушкіна зібрав 2,3 млн грн за перший вікенд. Це рекорд для документального кіно

«Ми, наші улюбленці та війна» – перший документальний фільм Антона Птушкіна, створений у копродукції з канадською кінокомпанією Yap Films. Фото: Green Light Films Фото з особистого архіву

Фільм «Ми, наші улюбленці та війна» став рекордсменом. За перший вікенд у національному прокаті він зібрав 2,3 млн грн – це більше, ніж найкасовіший український документальний фільм «20 днів у Маріуполі» заробив за 16 вікендів. Про це Forbes розповіла СЕО дистриб’юторської компанії Green Light Films Вероніка Ясінська.

Ключові факти

  • За перший вікенд у прокаті – з 4 по 7 квітня – документальний фільм Антона Птушкіна «Ми, наші улюбленці та війна» зібрав у національному прокаті 2,3 млн грн. Це рекорд для документального кіно. За цей період стрічку переглянули близько 13 440 глядачів. Фільм став першим українським релізом Green Light Films.
  • Наступний результат за касовими зборами першого вікенду серед документальних стрічок у фільму про ІТ «Перший код» – 975 000 грн.
  • 4 квітня стрічка «Ми, наші улюбленці та війна» встановила ще один рекорд: найбільший бокс-офіс за результатами першого дня прокату в ніші документального кіно – 359 000 грн. 
  • «Це однозначно успішний старт прокату для будь-якого, не лише документального фільму», – каже Ясінська. За її даними, стрічку показали 142 кінотеатри на 174 екранах. Щодня кінотеатри показували близько 240 сеансів фільму. Загалом в Україні відчинено близько 190 кінотеатрів, говорить генеральна директорка Green Light Films.
  • Найкасовішому українському документальному фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова знадобилось 16 вікендів, аби зібрати 2,1 млн грн та майже 17 000 глядачів. Станом на початок квітня 2024-го бокс-офіс стрічки «20 днів у Маріуполі» становив 8,7 млн грн.

Контекст

«Ми, наші улюбленці та війна» – перший документальний фільм Антона Птушкіна, створений у копродукції з канадською кінокомпанією Yap Films. Стрічка показує велику війну в Україні крізь призму життя тварин – як їх рятували з замкнених квартир, евакуювали з територій під обстрілами та як вони допомагали людям у складних обставинах.

Перший знімальний день припав на 20 серпня 2022-го. За півтора року Птушкін провів близько 60 інтерв’ю у понад 10 містах України, зокрема в Бахмуті незадовго до окупації. Команда провела три міжнародні зйомки – в Іспанії, Нідерландах і Польщі. Для фільму тривалістю 85 хвилин Птушкін зняв близько 85 годин відео.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні