Категорія
Новини
Дата

Фінська Nokian Tyres продає свій завод із виробництва шин у Росії – «Коммерсантъ»

Фінський виробник шин Nokian Tyres виставив на продаж свій завод у Ленінградській області Росії. Це ключовий актив компанії з потужністю 16 млн шин на рік, пише «Коммерсантъ» із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До початку вересня Nokian збирає зобовʼязувальні пропозиції від потенційних покупців. Серед них називають структури, повʼязані з «Татнєфтью» (раніше випускала шини під брендом Kama Tyres) і мільярдером Романом Троценком, кажуть джерела.
  • У 2021 році майже 80% шин Nokian для легкових автомобілів Nokian були виготовлені в Росії, на заводі у Всеволожську. 
  • Це було його найбільше підприємство, вартість якого оцінюється у €400 млн.

Контекст

Після початку війни фінська компанія заявила, що збирається якомога швидше збільшити потужність своїх підприємств у Фінляндії та США. 

Компанія оцінила втрати від знецінення російських активів приблизно у €300 млн.

Нещодавно видання повідомляло, що свій завод зі збирання автомобілів у Підмосковʼї в Росії планує продати німецький автовиробник Mercedes-Benz. Угода перебуває на кінцевій стадії. Джерело видання на авторинку каже, що Mercedes, завод якого запустився тільки у 2019 році, не повернув вкладень, тому для концерну є сенс зберегти можливість зворотного викупу майданчика. У звіті Mercedes-Benz за другий квартал згадані ризики експропріації активів у РФ, а втрати бізнесу в країні в легковому сегменті в січні–червні оцінені в €658 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні