Категорія
Новини
Дата

Франція готує для України довгострокову програму підтримки на €2 млрд

Франція готова надати Україні €2 млрд в межах довгострокової програми, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль за підсумками розмови з французьким міністром економіки та фінансів Брюно Ле Мером на полях Spring Meetings 2023. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Шмигаля, Франція готова виділити €2 млрд, частина коштів буде спрямована на відновлення. «Дякуємо за підтримку», – йдеться у повідомленні Шмигаля у Twitter.
  • Прем’єр у Вашингтоні також провів зустріч із очільницею МВФ Крісталіною Георгієвою та обговорив ключові питання відбудови України із заступником радника президента США з нацбезпеки у питаннях міжнародної економіки, співголовою Координаційної платформи донорів України Майком Пайлом. 

Контекст

Раніше уряд Японії підтвердив плани спрямувати в Україну $3,5 млрд прямої бюджетної підтримки протягом 2023 року. 

Кошти, що їх надають США, ЄС та інші міжнародні донори, можуть забезпечити Україну до кінця поточного року, вважає міністерка фінансів США Джанет Єллен. За її словами, якщо війна триватиме, США готові й надалі працювати з партнерами над забезпеченням потреб нашої країни.

МВФ оцінює потреби України в зовнішньому фінансуванні у $115 млрд – у випадку закінчення війни до середини 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні