Категорія
Новини
Дата

Французька Societe Generale оцінила у €3,3 млрд збиток від продажу бізнесу в Росії

Збиток французької банківської групи Societe Generale внаслідок продажу бізнесу в Росії склав €3,3 млрд, йдеться у звітності компанії за другий квартал 2022 року. В компанії заявили, що вихід із російського ринку відбувся «планомірно та ефективно».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загалом Societe Generale відзвітувала про збиток у €1,5 млрд з урахуванням продажу Росбанку і його страхового підрозділу. 
  • Дохід Societe Generale за квартал зріс на 12,8% порівняно з аналогічним періодом 2021 року.
  • Негативні наслідки продажу бізнесу в РФ були компенсовані переважно в першій половині року, заявила французька банківська група.

Контекст

Societe Generale – перша з великих європейських фінансових груп, що оголосила про вихід з російського ринку. Французька компанія у квітні продала Росбанк та його страховий бізнес холдингу «Інтеррос» російського олігарха Володимира Потаніна.

Банк «Сосьєте Женераль Схід» розпочав роботу у РФ 1993 року. Росбанк раніше належав «Інтерросу». До Societe Generale контроль над цією кредитною організацією перейшов після викупу акцій у 2006–2011 роках.

Росбанк входить до списку системно значущих кредитних організацій російського центробанку. Його клієнтами, за даними на жовтень 2021 року, було близько 4 млн осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні