Категорія
Новини
Дата

Французька TotalEnergies спростовує звинувачення в постачанні пального для російських винищувачів

Французький нафтовий гігант TotalEnergies відкидає звинувачення в постачанні пального для російських винищувачів, про яке повідомило видання Le Monde. У заяві компанії сказано, що все авіаційне пальне з російського заводу, в якому вона має частку, іде виключно на експорт.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зокрема, TotalEnergies звернулась до свого російського партнера – компанії «Новатек» – щодо розʼяснень.
  • «У номенклатуру продукції, яка отримується під час перероблення на комбінаті в Усть-Лузі, входить авіаційне пальне (Jet A-1), яке експортується виключно за межі Росії та навіть не має сертифікату для продажу всередині країни», – йдеться в повідомленні з посиланням на відповідь «Новатека».
  • Російська компанія зазначила, що публікації в медіа та заклики до розслідування діяльності TotalEnergies «не мають під собою підстав».
  • «TotalEnergies прагне покласти край цій необґрунтованій суперечці, що завдає шкоди репутації компанії, і вирішила вжити всіх необхідних юридичних дій, щоб покласти йому кінець, якщо це потрібно», – кажуть у TotalEnergies.

Контекст

Газета Le Monde повідомила в середу, що TotalEnergies брала участь у постачанні газового конденсату для виробництва реактивного пального, яке могло використовуватися російськими військовими літаками в Україні, через частку французької фірми в спільному підприємстві з російським «Новатеком».

Газета повідомила, що авіаційне пальне, доставлене на дві бази ВПС Росії, які, ймовірно, причетні до завдання авіаударів по Україні, було виготовлено з газового конденсату, що постачається «Тернафтогазом», у якому TotalEnergies володіє 49%.

TotalEnergies, яка, на відміну від великих західних конкурентів, зберегла свої активи в Росії, попри критику, заявила, що в неї немає інфраструктури, яка щось постачала б російським військовим, і нічого не знає про потенційне виробництво авіагасу її діловими партнерами.

Після публікації міністр транспорту Франції Клеман Бон закликав до розслідування того, чи була причетна французька нафтова компанія TotalEnergies до постачання пального для реактивних літаків російським військовим через місцеве підприємство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні