Боббі Котік /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Гендиректор Activision Blizzard Боббі Котік залишить компанію 29 грудня. Microsoft оголосила про кадрові перестановки в Xbox

Боббі Котік Фото Getty Images

Генеральний директор компанії Activision Blizzard Боббі Котік залишить компанію 29 грудня, пише The Verge із посиланням на заяву Microsoft.

Ключові факти

  • Компанія не призначатиме пряму заміну Котіку. Замість цього Microsoft перевела очільників Blizzard та Activision під керівництво Метта Буті, президента Microsoft з ігрового контенту та студій.
  • Таким чином, під керівництвом Буті тепер знаходяться Bethesda, Activision Blizzard та Xbox Game Studios.
  • Відомо, що директор з комунікацій Activision Blizzard Лулу Мезервей залишить компанію у січні, Хумам Сахніні – віце-голова Blizzard і King – звільниться до кінця цього року. Ще декілька керівників Activision Blizzard підуть з компанії в березні.
  • У прощальному листі до співробітників Котік, який очолював компанію 32 роки, назвав Microsoft «найшанованішою компанією у світі» і запевнив, що злиття з нею допоможе Activision Blizzard зберегти лідерство.

Цитата

«Я завжди буду глибоко вдячний людям, які зробили величезний внесок у створення цієї компанії. Я впевнений, що ви продовжуватимете дарувати людям радість і обʼєднувати їх своїми іграми», – написав Боббі Котик.

Контекст

Про те, що Котік покине пост гендиректора Activision Blizzard до кінця 2023 року оголосили ще в жовтні, коли Microsoft завершила покупку видавця Call of Duty та Diablo за рекордні для ігрової індустрії $69 млрд.

Боббі Котік став гендиректором Activision у 1991 році після покупки частки у компанії. У 2008 році він організував злиття Activision і Vivendi Games, що призвело до створення Activision Blizzard.

Під керівництвом Котіка ринкова капіталізація компанії збільшилася з менш як $10 млн до понад $70 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні