Категорія
Новини
Дата

Microsoft закрила угоду з придбання Activision за $69 млрд

Корпорація Microsoft завершила покупку Activision Blizzard Inc. за $69 млрд після майже дворічної боротьби зі світовими регуляторами, пише Bloomberg. Напередодні угоду схвалило Управління з питань конкуренції та ринків Великої Британії (CMA).

Ключові факти

  • Найбільше в історії придбання в індустрії відеоігор дає виробнику консолей Xbox сильніші позиції в порівнянні з конкурентами, піднявши його з пʼятого на третє місце у світі після Tencent Holdings Ltd. та Sony Group Corp. 
  • Microsoft змогла завершити придбання після внесення змін до угоди про злиття, щоб домогтися схвалення регулятора Великої Британії. Федеральна торгова комісія США, яка програла спробу заблокувати угоду у суді, продовжує подавати позов на власному адміністративному слуханні. Це все одно може змусити обидві компанії розірвати угоду, якщо комісія виграє.
  • Про угоду з Activision було вперше оголошено у січні 2022 року.

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision у січні 2022-го, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюювалися, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для розв’язання проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду після того, як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію консолям Xbox і бізнесу хмарних ігор. Microsoft у відповідь на позов Федеральної торгової комісії (FTC) США стверджувала, що купівля нею Activision Blizzard за $69 млрд не зашкодить конкуренції у цій сфері.

У квітні цього року британський антимонопольний наглядовий орган наклав вето на поглинання Activision Blizzard корпорацією Microsoft.

У серпні Microsoft прийняла рішення продати Ubisoft права на хмарний стрімінг ігор Activision Blizzard. Компанія розраховувала, що цей крок переконає британського регулятора схвалити купівлю Activision Blizzard.

Напередодні стало відомо, що Microsoft отримала зелене світло від Європейської комісії на придбання Activision Blizzard. Проте угода все ще може зазнати перешкод у США. Федеральна торгова комісія вирішила продовжити своє розслідування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні