Категорія
Новини
Дата

Microsoft проводить реорганізацію керівництва ігрового підрозділу після поглинання Activision Blizzard – The Verge

Услід за закриттям угоди з купівлі Activision Blizzard американська корпорація Microsoft проведе реорганізацію керівництва ігрового та маркетингового підрозділів. Про це пише The Verge з посиланням на внутрішню документацію Microsoft.

Ключові факти

  • Голову Xbox Game Studios Метта Буті підвищили до президента за ігровим контентом та студіями, включаючи ZeniMax та Bethesda. Компанія розраховує, що це має допомогти Microsoft Gaming уникнути провалів на кшталт Redfall.
  • Корпоративний віцепрезидент Xbox Сара Бонд займе пост президента Xbox. На цій посаді вона сфокусується на розвитку програмної й апаратної платформ, включаючи майбутні консолі Xbox.
  • Директор маркетингового підрозділу Кріс Капоссела піде у відставку після 32 років роботи в Microsoft. Його змінить Такесі Нумото, який до цього купував напрямок хмарних сервісів.
  • Очільника споживчого маркетингу Microsoft Юсуфа Мехді підвищили до виконавчого віцепрезидента. Він відповідатиме за рекламну кампанію продуктів Copilot та залишиться на чолі рішень для клієнтів.
  • Microsoft також ухвалила рішення перевести підрозділ споживчих продажів до складу Microsoft Gaming.

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision у січні 2022-го, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюювалися, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для розв’язання проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

У грудні FTC вирішила подати до суду, щоб заблокувати угоду після того, як антимонопольний орган заявив, що вона унеможливить конкуренцію між консолями Xbox і бізнесом хмарних ігор. Microsoft у відповідь на позов Федеральної торгової комісії (FTC) США стверджувала, що купівля нею Activision Blizzard за $69 млрд не зашкодить конкуренції у цій сфері.

У квітні цього року британський антимонопольний наглядовий орган наклав вето на поглинання Activision Blizzard корпорацією Microsoft.

У серпні Microsoft прийняла рішення продати Ubisoft права на хмарний стрімінг ігор Activision Blizzard. Компанія розраховувала, що цей крок переконає британського регулятора схвалити купівлю Activision Blizzard.

12 жовтня Microsoft отримала зелене світло від Європейської комісії на придбання Activision Blizzard. А вже наступного дня корпорація повідомила, що закрила угоду з купівлі Activision Blizzard Inc. за $69 млрд після майже дворічної боротьби зі світовими регуляторами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні