Категорія
Новини
Дата

Генпрокурор Костін звільнив пʼятьох очільників обласних прокуратур

1 хв читання

П'ятьох керівників обласних прокуратур було звільнено з посад, повідомляє Офіс генерального прокурора. Зазначається, що вони написали заяви про звільнення за власним бажанням.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, генеральний прокурор Андрій Костін підписав накази про звільнення з адміністративних посад за власним бажанням керівників Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Сумської та Чернігівської обласних прокуратур.
  • Зокрема, було звільнено: Віктора Приходька з посади керівника Запорізької обласної прокуратури, Володимира Твердохліба, який очолював Кіровоградську обласну прокуратуру, Антона Столітнього – керівника Полтавської обласної прокуратури, Олексія Тубельця – голову Сумської обласної прокуратури та очільника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василину.

Контекст

Кабінет Міністрів на засіданні 24 січня погодив проєкти указів президента України про звільнення п’яти очільників обласних військових адміністрацій – Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської.

Офіс президента (ОП) почав великі кадрові перестановки. Під звільнення потрапив заступник голови ОП Кирил Тимошенко. Паралельно з цим уряд звільнив низку високопосадовців у міністерствах: заступника міністра оборони Вячеслава Шаповала, заступника голови Мінсоцполітики Віталія Музиченка та двох заступників міністра громад і територій Івана Лукерю та В’ячеслава Негоду. Напередодні посаду втратив заступник Генпрокурора Олексій Симоненко.

Головна причина кадрових чисток – критична маса корупційних скандалів, які останнього тижня часто зʼявлялись у ЗМІ чи в матеріалах розслідувань НАБУ та САП, кажуть два співрозмовники в ОП на правах анонімності.

Це не останні суттєві зміни у держструктурах. Уже 7 лютого на наступному засіданні Верховної Ради, ймовірно, втратять портфелі кілька міністрів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні