Категорія
Новини
Дата

Уряд погодив звільнення пʼяти очільників ОВА

1 хв читання

Кабінет Міністрів на засіданні 24 січня погодив проєкти указів президента України про звільнення п’яти очільників обласних військових адміністрацій – Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Сумської та Херсонської, повідомив міністр уряду Олег Немчінов.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, схвалено проєкти указів президента про звільнення голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка, Запорізької – Олександра Старуха, Київської – Олексія Кулеби.
  • Також рішення стосується очільника Сумської ОВА – Дмитра Живицького та Херсонської ОВА – Ярослава Янушевича.

Контекст

У грудні в Дніпрі детективи Національного антикорупційного бюро України проводили серію обшуків у фігурантів кримінальної справи, пов’язаної із «Великим будівництвом», серед яких – голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. У листопаді журналісти опублікували розслідування про те, що «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла вже 1,5 млрд грн на ремонті доріг у Дніпропетровській області, напряму пов’язана з Резніченком, від якого залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Кирила Тимошенка з посади заступника керівника Офісу президента. Також наказом генерального прокурора Андрія Костіна звільнено Олексія Симоненка за власним бажанням з адміністративної посади заступника генпрокурора.

Міністр оборони Олексій Резніков підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова про звільнення з посади заступника міністра оборони після скандалу із закупівлею продуктів для Збройних сил України та звернувся з відповідним поданням до Кабінету Міністрів.

Заступники міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря та Вʼячеслав Негода подали у відставку, і сьогодні уряд погодив їхнє звільнення. Днями Кабінет Міністрів звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України після корупційного скандалу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні