Категорія
Новини
Дата

GlobalLogic планує перевести усю українську команду на гіг-контракти. В Україні у компанії 6500 спеціалістів

На початок серпня 2023-го третій із найбільших IT-роботодавців України GlobalLogic наразі має 50 спеціалістів на гіг-контрактах. Поступово компанія планує перевести на них усю команду, розповів в інтерв’ю Forbes Ukraine віцепрезидент зі стратегічних ініціатив GlobalLogic Андрій Яворський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Процес переходу на гіг-контракти розпочався кілька місяців тому, каже Яворський. «Згідно з вимогами «Дія.City», ми плануємо усіх фахівців компанії залучати як гіг-контракторів. І нових, і діючих», – пояснює він.  
  • GlobalLogic стала резидентом «Дія.City» 29 жовтня 2022 року. На серпень 2023-го в українській команді компанії – 6500 спеціалістів, із них 1016 людей перебувають за кордоном.

Контекст

Спеціальний податковий режим для ІТ-бізнесу «Дія.City» працює в Україні з початку лютого 2022 року. Компанії-резиденти маються платити 5%-вий податок на доходи фізосіб, мінімальний ЄСВ, військовий збір 1,5% і на вибір 18%-вий податок на прибуток або податок на виведений капітал 9%. Також «Дія.City» передбачає альтернативну форму найму – співпрацю за гіг-контрактами.

GlobalLogic не поспішала мігрувати. «Дія.City» як презентація виглядала цікаво, а реального закону за нею не було. – Зазначає Яворський. – Ти міг прийти, а потім виявиться, що не в те місце, в яке збирався». Змінити рішення компанію, за його словами, спонукали розʼяснення законотворців і уточнювальні закони. «Коли все стало зрозуміло, ми вирішили, чому б не піти, нормальні умови», – каже Яворський.

Резидентство у «Дія.City» – один з критеріїв для отримання бронювання від мобілізації для ключових співробітників технобізнесу. Наразі отримані раніше бронювання GlobalLogic скінчилися, а нові ще не оформлені.

GlobalLogic – частина японської корпорації Hitachi. Глобальний штат – близько 30 000 інженерів по всьому світу, з них понад 20% – в Україні. GlobalLogic активно розширюється у Європі. Компанія має понад 2000 інженерів у Польщі, близько 700 – у Словаччині, близько тисячі – у Румунії.

Повну версію розмови читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні