Goldman Sachs шукає нові можливості у криптосфері після краху FTX /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Goldman Sachs шукає нові можливості у криптосфері після краху FTX

Getty Images

Goldman Sachs планує витратити десятки мільйонів доларів на купівлю чи інвестування в криптокомпанії після того, як крах біржі FTX вдарив по оцінці та послабив інтерес інвесторів до криптоактивів, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Крах FTX посилив потребу в більш надійних, регульованих криптовалютних гравцях, і великі банки бачать можливість розпочати бізнес, сказав у коментарі агентству Метью Макдермотт, керівник відділу цифрових активів Goldman.
  • «Ми бачимо деякі справді цікаві можливості за набагато розумнішими цінами», – зазначив він.
  • Goldman Sachs може використати свою репутацію та досвід, щоб привнести свої ноу-хау до тих фірм, які він здатен контролювати. Це може допомогти фінансовому порятунку криптовалютного сектору й відновити довіру інвесторів після низки невдач, зазначає агентство.
  • Банк побачив поновлення інтересу до своїх криптопослуг з боку інституційних інвесторів, які шукають стабільніших партнерів для безпеки своїх коштів.
  • Інші учасники ринку також розглядають проблеми на ринку криптовалют як шанс розширити свій бізнес. Зокрема, виконавчий директор Britannia Financial Group Марк Брюс повідомив, що компанія подає заявку на отримання додаткових ліцензій для надання криптопослуг.
  • «Ми спостерігаємо більший інтерес клієнтів після краху FTX. Клієнти втратили довіру до деяких молодих компаній у секторі, які займаються виключно криптовалютою, і шукають надійніших контрагентів», – зазначив Брюс.

Контекст

На ринку криптовалют рідко буває затишшя, але шторм 2022-го виявився лютішим за більшість попередніх. Через серію крахів інвестори одразу втратили мільярди доларів. Кожен крах, найгучнішим із яких стало банкрутство криптобіржі FTX, тягнув за собою хвилю нових банкрутств.

Ці події підірвали довіру до індустрії, що виникла через втрату віри у традиційні фінансові інституції після кризи 2008-го. Одні інвестори відреагували на банкрутства закликами до жорсткого регулювання. Інші звинувачують посередників і кажуть, що недавні потрясіння мають прискорити перехід на децентралізовані платформи.

Криза криптовалютного ринку зруйнувала переконання інвесторів у тому, що криптовалюти, неначе золото, мають статус «тихої гавані» за часів невизначеності, оскільки вони нібито не повʼязані з традиційними фінансовими активами. Те, що це не так, стало шоком для керівників пенсійних та суверенних фондів, а також мільйонів дрібних інвесторів, які останніми роками захопилися криптовалютами. Вони були впевнені, що в майбутньому криптовалюти стануть основним класом активів.

Виявилося, що зліт курсу криптовалют останніми роками тримався на хисткому фундаменті: багато інвесторів брали великі позики і вкладалися в токени та криптопроєкти, а як заставу часто використовували інші криптовалюти. Цей взаємозвʼязок посилив ефект гучних банкрутств.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні