Після краху FTX на банківському рахунку Бенкмана-Фріда залишилося $100 000. Раніше його статки досягали $26 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Після краху FTX на банківському рахунку Бенкмана-Фріда залишилося $100 000. Раніше його статки досягали $26 млрд

Getty Images

Колишній директор криптобіржі FTX Сем Бенкман-Фрід, статки якого колись становили $26 млрд, заявив, що на його банківському рахунку залишилося $100 000. Про це він сказав в інтерв‘ю Axios.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після краху криптобіржі основна частина власного капіталу Бенкмана-Фріда знизилася з $15,6 млрд до $1 млрд за день – після новин про те, що криптовалютній біржі потрібна допомога для порятунку від банкрутства.
  • Колишній мільярдер зізнався, що «все, що в нього було, було пов’язане зі збанкрутілою компанією, і це ускладнило його фінансове становище».
  • Бенкман-Фрід сказав, що регулювання та належний нагляд могли допомогти захистити FTX від краху. Але, все ж таки, визнав, що саме він несе відповідальність за фіаско криптобіржі.

Контекст

FTX подала заяву про банкрутство, а Бенкман-Фрід пішов із посади гендиректора 11 листопада після того, як його компанії не вдалося забезпечити собі порятунок після сильного тижневого дефіциту ліквідності. FTX перевела того ж дня мільярди доларів клієнтських коштів компанії Alameda Research, що також належить Бенкману-Фріду.

Призначені після краху FTX керуючі заявляють, що на «руїнах» криптобіржі Сема Бенкмана-Фріда виявили дуже мало готівки та криптовалюти – близько $560 млн і $740 млн відповідно. Хоча перед крахом зобовʼязання FTX перевищували $9 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні