Голлівудські актори та студії припинили багатомісячний страйк після угоди на $1 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Голлівудські актори та студії припинили багатомісячний страйк після угоди на $1 млрд

Getty Images

Американські актори оголосили про припинення забастовки після підписання угоди з Альянсом продюсерів кіно і телебачення США (AMPTP), йдеться у заяві Федерації акторів телебачення та радіо (SAG-AFTRA). Продюсери пішли назустріч акторам, які вимагали підвищення зарплат та правил щодо роботи зі штучним інтелектом.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «У рамках домовленості на суму понад $1 млрд ми уклали угоду екстраординарного масштабу», – йдеться у заяві SAG-AFTRA.
  • Угода передбачає збільшення мінімальних виплат акторам та другорядним співробітникам зйомок, «небачені положення» щодо захисту від загроз із боку штучного інтелекту, а також вперше встановлює «бонус за участь у потоковому мовленні». 
  • Підписана угода дозволить працівникам індустрії побудувати стійку карʼєру, а позитивні сторони угоди відчують на собі тисячі людей, наголосили у федерації.
  • Угоду ще має погодити правління профспілки.

Цитата

«Я вдячна за те, що досягнута справедлива угода після більш ніж стоденного страйку, від якого постраждали мільйони людей у Лос-Анджелесі та по всій країні», – сказала мер міста Карен Басс.

Контекст

На початку травня Гільдія сценаристів Америки розпочала безстроковий страйк через низькі зарплати. 13 липня до неї приєдналася Гільдія кіноакторів США. До цього були невдалі переговори з Альянсом продюсерів кіно та телебачення, які тривали майже два тижні.

Актори перестали брати участь у рекламних кампаніях, вести церемонії та відвідувати премʼєри фільмів і серіалів. Через страйк було зсунуто терміни виходу багатьох фільмів та серіалів, перервано вихід телевізійних шоу, а також відкладено вручення премії «Еммі».

Зокрема, профспілки вимагали підвищення зарплати та виплат від показів на стрімінгових сервісах. Також вони наполягали на регулюванні використання штучного інтелекту у знімальних процесах.

Страйк WGA став одним із найтриваліших в історії Голлівуду. Financial Times оцінювала збитки економіки Каліфорнії через акції протесту в $5 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні