Категорія
Новини
Дата

Google виділить $2 млн на цифрову освіту українців

Американська корпорація Google надасть 50 000 ліцензій Workspace для українського уряду та виділить $2 млн на цифрову освіту українців, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Відповідної домовленості відомство досягло під час зустрічі з командою компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що Google підтримує розвиток цифрової грамотності українців та сферу освіти. Новий грант на $2 млн буде спрямовано на навчання українців цифрової грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи «Дія. Цифрова освіта».
  • Також у планах Мінцифри є запуск англомовної версії порталу з програмами рескілінгу, персоналізованими навчальними траєкторіями з елементами АІ, а також рекомендаціями щодо працевлаштування. 
  • Окрім цього, тепер не лише Мінцифри, а й інші державні установи зможуть працювати швидше, незважаючи на обстріли та загрози кібератак росіян, завдяки 50 000 ліцензій Google Workspace, якими органи влади зможуть безоплатно користуватися цілий рік.

Контекст

4 березня через вторгнення РФ в Україну Google припинила продаж онлайн-реклами в Росії. Придбати рекламу росіянам не вдасться ні в пошуковій системі, ні в YouTube, ні у партнерів.

У березні компанія Google, що належить Alphabet Inc., спостерігала спроби DDoS-атак проти численних українських сайтів, зокрема МЗС, МВС, а також таких сервісів, як Liveuamap, які допомагають людям знаходити інформацію. Google розширила доступ до Project Shield, безкоштовного захисту від DDoS-атак. Компанія виділила додаткові $10 млн на гуманітарну допомогу українцям у Польщі.

Дочірня компанія Google – Jigsaw – у серпні почала кампанію протидії дезінформації про українських біженців у Польщі, Словаччині та Чехії на основі досліджень психологів із двох британських університетів.

Google виділив грант уже для 33 українських стартапів із фонду на $5 млн. У списку – Liki24, Awesomic та ComeBack Mobility.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні