Категорія
Новини
Дата

Google виділить $2 млн на цифрову освіту українців

1 хв читання

Американська корпорація Google надасть 50 000 ліцензій Workspace для українського уряду та виділить $2 млн на цифрову освіту українців, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Відповідної домовленості відомство досягло під час зустрічі з командою компанії.

Ключові факти

  • Зазначається, що Google підтримує розвиток цифрової грамотності українців та сферу освіти. Новий грант на $2 млн буде спрямовано на навчання українців цифрової грамотності, подолання цифрового розриву та масштабування платформи «Дія. Цифрова освіта».
  • Також у планах Мінцифри є запуск англомовної версії порталу з програмами рескілінгу, персоналізованими навчальними траєкторіями з елементами АІ, а також рекомендаціями щодо працевлаштування. 
  • Окрім цього, тепер не лише Мінцифри, а й інші державні установи зможуть працювати швидше, незважаючи на обстріли та загрози кібератак росіян, завдяки 50 000 ліцензій Google Workspace, якими органи влади зможуть безоплатно користуватися цілий рік.

Контекст

4 березня через вторгнення РФ в Україну Google припинила продаж онлайн-реклами в Росії. Придбати рекламу росіянам не вдасться ні в пошуковій системі, ні в YouTube, ні у партнерів.

У березні компанія Google, що належить Alphabet Inc., спостерігала спроби DDoS-атак проти численних українських сайтів, зокрема МЗС, МВС, а також таких сервісів, як Liveuamap, які допомагають людям знаходити інформацію. Google розширила доступ до Project Shield, безкоштовного захисту від DDoS-атак. Компанія виділила додаткові $10 млн на гуманітарну допомогу українцям у Польщі.

Дочірня компанія Google – Jigsaw – у серпні почала кампанію протидії дезінформації про українських біженців у Польщі, Словаччині та Чехії на основі досліджень психологів із двох британських університетів.

Google виділив грант уже для 33 українських стартапів із фонду на $5 млн. У списку – Liki24, Awesomic та ComeBack Mobility.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні