Категорія
Новини
Дата

Готель «Україна» включили до переліку обʼєктів великої приватизації

Державне підприємство «Готель «Україна» (Київ) включене до переліку обʼєктів великої приватизації. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну №352-р від 23 квітня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кабмін доповнив додаток до урядового розпорядження №36 від 16 січня 2019 року «Про затвердження переліку об’єктів великої приватизації державної власності» розділом «Державне підприємство «Готель «Україна».

Контекст

У січні цього року голова Фонду держмайна Віталій Коваль заявляв, що готель «Україна» накопичив понад 45 млн грн боргів, тому у планах фонду – його приватизація. У лютому Коваль повідомив, що активи готелю «Україна» оцінюються у 1,039 млрд грн (без ПДВ). Обʼєкт можуть виставити на продаж наприкінці цього літа.

Через воєнний стан готель недозаповнений, але щомісяця тут проходять у середньому 15 конференцій, зазначав голова ФДМУ. Готель має шість конференц-залів, кімнати для переговорів і фонд у 363 номери. Для гостей пропонують зали, де можна розмістити від 10 до 250 людей. Є укриття, в якому розташована окрема аудиторія для заходів на 50 осіб. А також паркінг на 80 автівок, розповідав Коваль.

У 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Як заявляв раніше заступник голови фонду Сергій Симонов, уже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 обʼєктах великої приватизації. 

У топі майбутніх пропозицій: ОГХК, Демурінський ГЗК (санкційний актив), «Центренерго», ОПЗ, готель «Україна», Ocean Plaza (санкційний актив), «Індар», Уманський лікеро-горілчаний завод.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні