Дмитро Фірташ та Хієон-Сунг Хонг /пресслужба Group DF
Категорія
Новини
Дата

Group DF і Hyundai Engineering підписали угоду про будівництво хімічного індустріального парку в Рівному

Дмитро Фірташ та Хієон-Сунг Хонг Фото пресслужба Group DF

Group DF International спільно з Hyundai Engineering Co. Limited уклали угоду про будівництво промислового хімічного індустріального парку у місті Рівному. Документ підписали засновник і голова Group DF Дмитро Фірташ і виконавчий директор Hyundai Engineering Хієон-Сунг Хонг 12 квітня у Відні, йдеться у пресрелізі Group DF.

Ключові факти

  • Проєкт передбачає будівництво заводів із виробництва «екологічно чистого» аміаку, азотних добрив та інших похідних хімічних продуктів. 
  • У межах проєкту також планується створити виробництва водню та аміаку на основі відновлюваних джерел електроенергії, повідомила Group DF.
  • Українсько-корейська робоча група планує розпочати розробку дорожної карти інвестиційного проєкту у травні 2024 року.
  • Чи планують партнери розпочати будівництво промислових обʼєктів під час війни, поки що невідомо. У пресслужбі Group DF Forbes уточнили, що наразі йдеться саме про роботу над дорожною картою, зокрема технічною документацією, фінансовими питаннями.
  • На першому етапі планується будівництво обʼєктів на території «Рівнеазоту», а в перспективі передбачається «більш ширша географія». Про це Group DF обіцяє інформувати додатково.

Контекст

У листопаді 2023 року Group DF International та Hyundai Engineering підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачав співпрацю сторін через створення спільних інвестиційних проєктів у галузі виробництва добрив як на території України, так і в інших юрисдикціях. 

Тоді, зокрема, йшлося про плани спільного будівництва нових і реконструкції наявних хімічних заводів, що належать Group DF.

На окупованій території знаходяться два підприємства групи — Северодонецький «Азот» і горлівський «Стирол».

Hyundai Engineering Co., Ltd. або HEC – корейська компанія, заснована у 1974 році. Компанія забезпечує інженерні рішення для промисловості та є глобальним гравцем у галузі промислового будівництва, архітектури, інфраструктури, а також управління активами. Сфери бізнесу: заводи хімічного машинобудування, електростанції, зелена енергетика, будівництво, інфраструктура, управління активами.

У березні цього року Ostchem, який об’єднує азотний бізнес Group DF, запустив на базі ПрАТ «Рівнеазот» новий цех з виробництва карбамідо-аміачної суміші (КАС) потужністю 300 000 т на рік.

Обсяг виробництва міндобрив заводів холдингу Ostchem у 2023 році зріс на 19,5%, до 2,1 млн т. Зокрема, холдинг подвоїв обсяги виробництва КАС, яка є одним із найбільш перспективних сегментів на українському ринку азотних добрив.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні