Категорія
Новини
Дата

Гуманітарне розмінування. З початку року в експлуатацію повернули понад 200 000 га родючих земель

З початку року піротехнічні підрозділи держорганів і неурядових операторів обстежили та повернули українським аграріям у використання понад 200 000 га земель сільгоспризначення, повідомило Мінекономіки. За даними обласних військових адміністрацій, у рамках пріоритетного розмінування сільгоспземель з початку року обстежено понад 268 600 га угідь.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Загалом заплановано до першочергового обстеження та розмінування близько 470 000 га. Близько 205 000 га вже повернуто в експлуатацію. 
  • За минулий тиждень обстежено понад 5000 га. Найбільше – в Херсонській області (3800 га).
  • Щотижня піротехніки обстежують від 3000 до 5000 га сільгоспземель, зазначила перший віцепремʼєр – міністр економіки Юлія Свириденко. За її словами, кінцева мета – повернути у безпечне використання до 80% територій країни, які нині вважаються потенційно забрудненими.

Контекст

Вартість розмінування пріоритетних земель може становити понад $1,5 млрд. Орієнтовна вартість нетехнічного обстеження 1 га – 5000–7000 грн.

У липні в Мінекономіки заявляли, що міжнародні партнери планують виділити Україні $244 млн та спецтехніку на потреби гуманітарного розмінування.

Україна залучила близько €500 млн внесків на розмінування територій з урахуванням попередніх пакетів підтримки, заявляв у жовтні прем’єр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні