Категорія
Новини
Дата

H&M готує до відкриття в Україні шість магазинів. У яких ТРЦ Києва та Львова можна буде сходити на шопінг

Магазини H&M повернуться до роботи в Україні наприкінці листопада – початку грудня, повідомили NV Бізнес три джерела – директори торгових центрів та консультант із комерційної нерухомості. За їхніми даними, мережа готова відкрити шість магазинів, які знаходяться в київських ТРЦ Retroville, Lavina Mall, Respublika Park, Dream Town, River Mall та у львівському Victoria Gardens.

Ключові факти

  • До повномасштабного вторгнення мережа також управляла магазином в Одесі в ТРЦ Riviera та в Харкові в ТРЦ Nikolsky. Їх планують відкрити пізніше – у другу чергу.
  • «H&M хотіли відкритись раніше, однак зіштовхнулись із дефіцитом персоналу, – говорить директор торгового центру, який попросив не називати його імені. – За півтора року простою частина співробітників звільнились, хтось пішов захищати Україну, хтось виїхав з України».
  • У пресслужбі H&M коментарі щодо відновлення роботи не надали.
  • H&M Group планує поступово відновлювати роботу магазинів в Україні з листопада, – повідомляв раніше Forbes із посиланням на пресслужбу компанії. H&M Group перебуває в тісному діалозі з партнерами та представниками влади і вже здійснює підготовку до повторного відкриття більшості магазинів, де це можливо, – розповідав ритейлер.
  • «Після тривалих обговорень із глобальними та місцевими зацікавленими сторонами ми готові розпочати процес повторного відкриття більшості наших магазинів», – повідомив регіональний менеджер регіону Східна Європа Мемет Арісой.

Контекст

H&M заснована 1947-го у Швеції. Крім бренда H&M, компанії належать марки COS, Monki, Other Stories, Weekday, ARKET та Afound, а також мережа магазинів товарів для дому H&M Home. В Україні компанія відкрила перший магазин у 2018 році у Києві. За наступні три роки в столиці, Харкові, Одесі та Львові ритейлер відкрив ще близько десятка торговельних точок.

У 2022 році H&M мала намір запустити в Україні інтернет-магазин.

Компанія зупинила продажі в Росії на початку березня через війну в Україні. В липні 2022 року H&M заявила про повний вихід з російського ринку.

У вересні компанія повідомила Forbes, що її магазини в Україні залишаються закритими до подальшого повідомлення, ритейлер продовжує виплату зарплат своїм українським працівникам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні