Mate 60 /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Huawei уповільнює виробництво смартфонів на тлі попиту на її ШІ-чипи – Reuters

Смартфон Mate 60 Фото Getty Images

Зростаючий попит на чипи штучного інтелекту Huawei у поєднанні з виробничими обмеженнями змусив китайського технологічного гіганта зробити пріоритетом ШІ та уповільнити виробництво своїх преміальних телефонів Mate 60, пише Reuters із посиланням на джерела. Торік компанію запідозрили у створенні таємної мережі з виробництва чипів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія Huawei використовує одне підприємство для виробництва ШІ-чипів Ascend AI, а також Kirin, який використовується у її смартфоні-конкуренті iPhone, сказали три джерела.
  • За словами джерел, компанія Huawei віддала пріоритет виробленню чипів Ascend перед чипами Kirin і тому уповільнила виробництво смартфонів Mate 60.
  • Фірма також працює над підвищенням продуктивності та сподівається, що така виробнича угода буде короткостроковою, повідомили джерела.
  • Компанія Huawei не виявляла особливих амбіцій у галузі виробництва чипів. Проте, минулого року у її телефонах Mate 60 було встановлено чип китайського виробництва, що забезпечує швидкість звʼязку пʼятого покоління (5G). Аналітики вважають, що Huawei, можливо, вдалося досягти цього разом з ноу-хау найбільшого китайського виробника мікросхем SMIC, удосконаливши обладнання.
  • За словами постачальника даних Counterpoint, саме ця серія багато в чому сприяла тому, що Huawei повернула собі статус найбільшого продавця смартфонів у Китаї у перші два тижні 2024 року – вперше з кінця 2020-го.
  • Водночас глобальна гонка за функціональність штучного інтелекту на тлі китайсько-американського технологічного протистояння призвела до того, що Huawei поставила на другий план свої телефони, після того як вперше за більш ніж три роки збільшила продажі китайських смартфонів.

Контекст

Санкції США у 2019 році обмежили доступ Huawei до передових інструментів для виробництва чипів з міркувань національної безпеки та завдали шкоди її підрозділу з виробництва смартфонів. 

Китайський уряд виступив з ініціативою щодо покращення позицій країни у сфері обчислювальної потужності. Це спонукало місцеву владу оголосити про проекти центрів обробки даних, одночасно підтримавши громадський та приватний попит, зокрема на серію Ascend від Huawei, згідно з двома джерелами й публічними тендерами.

Ascend 910B вважається найбільш конкурентоспроможним ШI-чипом сторонніх виробників, доступним у Китаї.

Минулого року стало відомо, що Huawei зайнявся виробництвом чипів і, за оцінками Асоціації напівпровідникової промисловості (SIA), отримує близько $30 млрд державного фінансування від уряду та свого рідного міста Шеньчжень. Загалом за оцінками SIA, у Китаї будуються щонайменше 23 виробничі обʼєкти з запланованими інвестиціями у понад $100 млрд до 2030-го, згідно з презентацією. За даними групи, до 2029 чи 2030 року Китай матиме більше половини світових потужностей галузі з виробництва напівпровідників старого покоління.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні