Категорія
Новини
Дата

Huawei веде переговори з Audi та Mercedes щодо інвестицій у її компанію-виробника «розумних» авто – Reuters

Китайська компанія Huawei Technologies звернулася до автовиробників Mercedes Benz і Audi із пропозицією купівлі невеликих часток у її фірмі з виробництва програмного забезпечення та компонентів для «розумних» автомобілів, пише Reuters із посиланням на три джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними джерел, цей крок спрямований на розширення партнерських відносин за межі китайських брендів. Компанія Huawei, обʼєкт санкцій США з 2019 року, також сподівається, що присутність іноземних інвесторів допоможе захистити бізнес від потенційної подальшої геополітичної напруги.
  • Минулого місяця китайський технологічний гігант заявив, що виділить свій підрозділ Intelligent Automotive Solution (IAS), який прагне стати домінуючим постачальником програмного забезпечення та компонентів для «розумних» електромобілів (EV). Джерела раніше повідомляли, що вартість компанії складатиме від $28 млрд до $35 млрд.
  • За інформацією двох джерел, останніми тижнями Huawei провела попередні переговори з Mercedes. Німецькому автомобільному бренду було запропоновано частку у розмірі від 3% до 5%, вартість якої буде погоджено.
  • Але Mercedes не був у цьому зацікавлений, оскільки хоче продовжувати відповідати за своє програмне забезпечення і підтримувати позиціонування свого преміального бренду, а не передавати його постачальнику, додало джерело.
  • Чи зацікавився бренд Audi пропозицією Huawei, наразі невідомо, але два джерела повідомили, що автовиробники планують партнерство з розробки технологій автономного водіння для Audi. Ці технології будуть використовуватися в автомобілях для китайського ринку з 2025 року, які будуть виробляти підприємство німецького автовиробника спільно з FAW Group.

Контекст

За останні 25 років автовиробники КНР стали експертами в електромобілях, а Китай – головним виробником усіх ресурсів, матеріалів і компонентів для їх виробництва.

У квітні Річард Ю, очільник бізнесу Huawei з виробництва «розумних» автомобілів, заявив, що європейським, американським і японським компаніям було важко вибрати Huawei як основного постачальника інтелектуальних рішень через санкції США.

У той час як багато з найвідоміших виробників електромобілів у Китаї, таких як Nio і BYD, покладаються на власне програмне забезпечення, Huawei встановила партнерські відносини з дрібнішими виробниками електромобілів, такими як Seres Group, а також великими старішими автовиробниками, такими як Chongqing Changan Automobile.

У листопаді Ю сказав, що Huawei запросила Seres, Chery Automobile, Jianghuai Automobile Group та BAIC Motor інвестувати в її компанію-виробника «розумних» автомобілів та сподівається, що FAW Group також зможе приєднатися. Dongfeng Motor, яка нещодавно запустила у виробництво бренд «розумних» автомобілів, є ще одним потенційним інвестором компанії, повідомили джерела.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні